Bağdat elçiliğimize saldırı!

 Bugün Türkiye'nin Irak'taki Büyükelçiliği'ne roketli saldırıda bulunuldu.  Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer, açıklamada, 3 roket atıldığını, roketlerden birinin elçiliğin dışındaki koruma duvarına isabet ettiğini söyledi.Diğer iki roketin tam olarak nere

Bağdat elçiliğimize saldırı!

 

Bugün Türkiye'nin Irak'taki Büyükelçiliği'ne roketli saldırıda bulunuldu. 

Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer, açıklamada, 3 roket atıldığını, roketlerden birinin elçiliğin dışındaki koruma duvarına isabet ettiğini söyledi.

Diğer iki roketin tam olarak nereye düştüğü henüz bilinmiyor.

DAVUTOĞLU ELÇİYİ ARADI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Büyükelçi Demirer'i arayarak konu hakkında bilgi aldı.

"PEŞİNEN KİMSEYİ SUÇLAYAMAYIZ AMA..."

Saldırıyı doğrulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Ömer Çelik, Irak merkezi hükümetini ve Başbakan Nuri El Maliki'yi suçlayarak, "Irak hükümetinin Türkiye aleyhine beyanat vermek yerine, Türk büyükelçiliğinin güvenliği konusunda hassas olması gerekir.

Bu saldırı ile ilgili peşinen kimseyi suçlayamayız. Ama Irak Başbakanı'nın sürekli Türkiye aleyhine beyanat verdiği bir dönemde Türk büyükelçiliğinin en üst düzeyde korunmasını beklemek hakkımızdır. Bu Irak hükümetinin mükellefiyetidir. Irak Başbakanı Maliki, Türkiye aleyhine beyanatlar verdiği andan itibaren, büyükelçiliğimizin güvenliğini en üst düzeye çıkarmalıydı" dedi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki geçtiğimiz hafta ülkesinde katıldığı bir televizyon programında Türkiye'yi içişlerine karışmakla suçlamış ve Türkiye'nin de etnik ve mezhepsel yapısı nedeniyle Irak'a müdahalesinin ters tepkiler doğurabileceğini iddia etmişti. Maliki'nin bu açıklamalarına ise Hükümet sert tepki göstererek Maliki'yi "devlet adamı değil de örgüt lideri gibi konuşmakla" eleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya