Azerbaycan'dan İran ziyareti!

İran’ı ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. Ruhani Aliyev'i Tahran'daki cumhurbaşkanlığı sarayında resmi törenle karşıladı. Liderler bir süre ikili görüştükten sonra heyetler arası görüşm

Azerbaycan'dan İran ziyareti!
İran’ı ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. Ruhani Aliyev'i Tahran'daki cumhurbaşkanlığı sarayında resmi törenle karşıladı. Liderler bir süre ikili görüştükten sonra heyetler arası görüşmelere geçildi. 
 
Aliyev'in Tahran ziyareti çerçevesinde İran'la işbirliğinin geliştirilmesine dair 4 farklı anlaşma imzalandı. İki ülke arasında doğal afetlerde karşılıklı yardım, ekoloji, çevre ve meteoroloji konularında işbirliği, ayrıca gençlik ve spor konularında anlaşmalar imzalandı. 
 
Cumhurbaşkanı Aliyev'in İran temasları çerçevesinde bir de yatırım anlaşması imzalandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Azerbaycan'ın Nahçıvan bölgesinde Ordubad ve Marazan'da hidro elektrik santralinin kurulması konusunda anlaşma imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler