Azerbaycan'da seçim günü

Yaklaşık 4 milyon 800 bin seçmen yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. 7 adayın cumhurbaşkanı olmak için yarıştığı seçimde halen cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan İlham Aliyev en güçlü aday olarak görülüyor. Seçimler öncesi adayların mi

Azerbaycan'da seçim günü
Yaklaşık 4 milyon 800 bin seçmen yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor.

7 adayın cumhurbaşkanı olmak için yarıştığı seçimde halen cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan İlham Aliyev en güçlü aday olarak görülüyor. Seçimler öncesi adayların miting ve konvoy vb çalışma yapmamaları dikkat çekti.

125 seçim bölgesinde Yaklaşık 3 bin civarında yerli ve yabancı gözlemci de görev yapıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türkiye'den Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Aktan Suver, Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostuluk Grubu başkanı Mustafa Kabakçı, AKP milletvekilleri Celal Erbay, Cahip Bağcı, Orhan Erdem, CHP milletvekili Ensar Ögüt, MHP milletvekili Tuğrul Türkeş Eski milletvekillerinden Ogan Soysal, Şamil Ayrım, Yüksel Çengel, Turizm eski Bakanı İlhan Aküzüm ile bazı yazarlarda olmak üzere 25 kişi katıldı.

Şu ana kadar seçmenlerin yüzde 8'i oyunu kullandı. Seçim olaysız ve heyecansız geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya