Azerbaycan'da Cumhuriyet Coşkusu

 Kutlamalar çerçevesinde Bakü'deki Gülistan Sarayı'nda resmi resepsiyon verildi. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un ev sahipliğinde verilen resepsiyona Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abit Şerifov, Milli Savunma Bakanı Sefer Abiyev, kuvvet

Azerbaycan'da Cumhuriyet Coşkusu

 

Kutlamalar çerçevesinde Bakü'deki Gülistan Sarayı'nda resmi resepsiyon verildi. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un ev sahipliğinde verilen resepsiyona Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abit Şerifov, Milli Savunma Bakanı Sefer Abiyev, kuvvet komutanları, milletvekilleri, diplomatik misyon şefleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir çok davetli katıldı.
 
Azerbaycanlı sanatçı Azerin iki ülke milli marşlarını seslendirilmesiyle başlayan program Alper Coşkun'un davetlilere yaptığı konuşma ile devam etti. Coşkun, "Cumhuriyetin kuruluş felsefesi, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma hedefine dayanmaktadır. Bu hedefle başlayan süreçte olağanüstü ilerleme kaydettiğimizi Türk vatandaşları olarak görüyoruz." dedi.
 
Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abit Şerifov da konuşmasında Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin dünyada siyasi ve ekonomik nüfuzu ile kudretli bir devlete çevrildiğini ve bölgenin en önemli ülkelerinden biri olduğunu söyledi. Şerifov "Azerbaycan olarak Türkiye'nin bu yüksek nüfuzuyla biz de gururlanıyoruz" dedi.
 
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da basına yaptığı açıklamada Cumhuriyet Bayramı'nın sadece Türkiye'nin bayramı olmadığını dünyanın her yerinde yaşayan Türk insanının, bu çerçevede Azerbaycan'ın da bayramı olduğunu söyledi. Paşayeva, "Biz Türkiye'nin bayramını kendi bayramımız kabul ediyor ve Türkiye'nin daha da güçlü bir ülke olmasını arzu ediyoruz." dedi.
 
Büyükelçi Alper Coşkun da Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilişinin yıldönümünü Bakü gibi ülkemiz açımızdan son derece anlamlı bir coğrafyada kutluyor olmanın ayrı bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti. Azerbaycan devletinin resepsiyona olan üst düzey ilgisinden de memnuniyetini bildiren Coşkun, "Katılımlarıyla kardeşlik hissiyatımızın ne kadar derinlere indiğini bir kez daha teyit ettiler. Bizleri mutlu ettiler. Bu mutluluğun temelinde de iki ülke ilişkilerinin bulunduğu mükemmel nokta ve bunun geleceğine ilişkinde kesin itimadımızdır." dedi.
 
Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde geçtiğimiz Pazartesi günü Türk şehitliğinde de bir tören düzenlenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya