Azerbaycan Rusya'ya nota verdi

Rusya Federasyonu Bakü Büyükelçisi Vladimir Dorohin"in, Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti"de çıkan Yukarı Karabağ"la ilgili bir haber nedeniyle Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı"na çağrıldığı ve itiraz notasının iletildiği bildirildi.  Azerbaycan Dışişleri

Azerbaycan Rusya'ya nota verdi

Rusya Federasyonu Bakü Büyükelçisi Vladimir Dorohin"in, Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti"de çıkan Yukarı Karabağ"la ilgili bir haber nedeniyle Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı"na çağrıldığı ve itiraz notasının iletildiği bildirildi. 

 
Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahmut Memmedguliyev tarafından kabul edilen Büyükelçi Dorohin"e, Ria-Novosti haber ajansında yayınlanan "Yukarı Karabağ 25 yıl boyunca tanınmamaya alıştı" başlıklı haberle ilgili Azerbaycan makamlarının duyduğu rahatsızlığın bildirildiği kaydedildi. 
 
Rus basınında son dönemde Azerbaycan aleyhine arttığı, bu tür haberlerin devletin resmi haber ajansından verilmesinin ise "son derece üzüntü doğurduğu" bildirildi. 
 
Bu durumun, Ermenistan-Azerbaycan anlaşmazlığı ve Yukarı Karabağ sorunu çözüm sürecini yürüten, Rusya"nın da eşbaşkanlarından biri olduğu AGİT Minsk Grubu"nun faaliyetine gölge düşüreceği vurgulandı. 
 
Notada, sözkonusu haberdeki ifadelerin gerçek dışı olduğu, bölücü söylemler içerdiği ve toprak bütünlüğü ilkesine saygısızca yaklaştığı ifade edildi. 
 
Notayı Rusya Büyükelçisi Dorohin"e takdim eden Bakan Yardımcısı Memmedguliyev, konunun araştırılarak gereken tedbirlerin alınmasını ümit ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler