Avrupa'nın ortasında can pazarı

İspanya'nın başkenti Madrid ile Ferrol şehri arasında sefer yapan yolcu treninin Santiago de Compostela istasyonu girişinde raydan çıkması sonucu 56 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.ZOR VİRAJA HIZLI GİRMİŞKaza, dün TSİ 21.41’de meydana geldi. İlk değerlendirm

Avrupa'nın ortasında can pazarı

İspanya'nın başkenti Madrid ile Ferrol şehri arasında sefer yapan yolcu treninin Santiago de Compostela istasyonu girişinde raydan çıkması sonucu 56 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

ZOR VİRAJA HIZLI GİRMİŞ

Kaza, dün TSİ 21.41’de meydana geldi. İlk değerlendirmelere göre, tren kazasında insan hatasına işaret ediliyor. Trenin Ourense-Santiago arasındaki "zor viraja" normalin üzerinde bir hızla girdiğine dikkat çekiliyor.

TREN DOLUYDU

İşletme şirketi Renfe’ye ait Alvia 151 adlı trenin bugün Santiago'da yapılacak olan kutlamalar nedeniyle dolu olduğu ve toplam yolcu sayısının 247 olduğu bildirildi. 13 vagonun etkilendiği kazada kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kaza haberinin ardından bir bildiri yayınlayan Santiago de Compostela Belediyesi, Apostol kutlamalarının askıya alındığını açıkladı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un olay yerinde bulunan Bayındırlık Bakanı Ana Pastor'dan gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi. Olayın son 40 yıldır İspanya'da meydana gelen en büyük bilançolu tren kazası olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler