Avrupa'dan BDP'ye Sert Uyarı

Kürt meselesini yakından takip eden ve bugüne kadar Türkiye'nin Kürt politikasına eleştiriler yönelten Avrupalı siyasetçiler, Bdp ve PKK çizgisini sert şekilde tenkit etmeye başladı.Avrupa Parlamentosu'nun en büyük ikinci siyasî grubu Sosyalistlerin Başka

Avrupa'dan BDP'ye Sert Uyarı

Kürt meselesini yakından takip eden ve bugüne kadar Türkiye'nin Kürt politikasına eleştiriler yönelten Avrupalı siyasetçiler, Bdp ve PKK çizgisini sert şekilde tenkit etmeye başladı.

Avrupa Parlamentosu'nun en büyük ikinci siyasî grubu Sosyalistlerin Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda, Bdp'ye seslenerek, terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymasını istedi.

Bdp KARAR VERMELİ

Hannes Swoboda "Bdp tarihte nasıl anılmak istiyor? Barış için mücadele eden bir parti mi yoksa teröre destek veren bir yapı mı? Bdp Kürtlerin Meclis'te sözcüsü mü, yoksa PKK'nın Meclis'teki uzantısı mı olacak, artık buna karar vermeli. "

Swoboda, Bdp'nin Avrupa'da ciddiye alınması için şartları sıraladı:

AVRUPA'DAN Bdp'YE ŞART

Hannes Swoboda "Meclis'e girin, Anayasal düzen çerçevesinde faaliyetlerde bulunun. Terörün siyasi hedefler için araç olamayacağını net şekilde ifade edin. Terörü kayıtsız şartsız telin edin, anayasal düzen içinde gerçekçi taleplerde bulunun. "

Bir başka sert tepki de Avrupa Parlamentosu'nun üçüncü büyük grubu Liberallerden geldi. Liberal Grup Başkan Yardımcısı ve gölge Türkiye raportörü Alexander Graf Lambsdorff, terör saldırılarının hiçbir şekilde meşrulaştırılamayacağını söyledi.

Türk hükümetinin sert şekilde mukabele etmesinin mecburiyet haline geldiğine işaret etti. PKK'nın 'Kürtlerin dertlerine derman olmadığı' gibi onlara zarar verdiğini belirten Lambsdorff, terör örgütüne destek veren siyasîlerin kendilerini 'temize' çıkarmaları gerektiğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya