Avrupa NATO’ya askeri yardıma ‘hayır’ diyor

"Kuzey Atlantik Savunma Paktı (NATO) üyesi bir ülke Rusya tarafından saldırıya uğrarsa bu ülkeye yardım edilmeli mi" sorusuna Avrupalıların büyük çoğunluğu "hayır" cevabını verdi.Amerikan Araştırma Merkezi PEW, yaptığı son araştırmada kimsenin bir başkası

Avrupa NATO’ya askeri yardıma ‘hayır’ diyor

"Kuzey Atlantik Savunma Paktı (NATO) üyesi bir ülke Rusya tarafından saldırıya uğrarsa bu ülkeye yardım edilmeli mi" sorusuna Avrupalıların büyük çoğunluğu "hayır" cevabını verdi.

Amerikan Araştırma Merkezi PEW, yaptığı son araştırmada kimsenin bir başkası için canını tehlikeye atmak istemediğini ortaya koydu. Ankete katılanlar dünya için daha fazla sorumluluk almaya evet derken, bu sorumluluğun savaşsız ve silahsız olmasının istendiği ortaya cıktı. PEW tarafından ABD, Kanada, İngiltere, İtalya, Fransa, Polonya ve Almanya’da yapılan araştırmada, "Rusya NATO ülkesine saldırsa diğer NATO ülkeleri saldırıya uğrayan ülkeye yardim etmeli mi" sorusu soruldu. Soruyu cevaplayan Almanların yüzde 58’i askeri bir müdahaleye karşı olduklarını ifade ederken, Fransızlar’ın yüzde 53’ü, İtalyanlar’ın ise yüzde 51’i "askeri seçeneğe hayır" cevabını verdi.

Amerikalıların yüzde 56’sı ise herhangi bir Rus saldırısına anında karşılık verilmesi gerektiğini savunurken, büyük bir kesimin Ukrayna krizinden Rusya’yı sorumlu tuttuğu belirlendi. Araştırmada Amerikalılar ile Avrupalılar arasında kriz çözme metotlarının farklılıkları da ortaya çıkarken, Avrupalıların barışçıl ve diplomatik yaklaşımlarının bu zamana kadar hiç bir krize yaramadığını da ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler