Avrupa krizle boğuşuyor! Türkiye kışa hazır

Avrupa doğal gaz arz endişesi ve enerji krizi nedeniyle tedbirlerini sıklaştırırken Türkiye ise depoları dolu bir şekilde kışa hazırlıklı giriyor. Tuz Gölü ve Silivri’deki yer altı doğal gaz depolarını dolduran Türkiye günlük giriş kapasitesi 362 milyon metreküpe çıkardı. 

Avrupa krizle boğuşuyor! Türkiye kışa hazır

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Moskova yönetimine ağır yaptırımlar uygulayan Avrupa enerji krizi  ile karşı karşıya kaldı. Enerjide Rusya’ya bağlı olan Avrupa ülkeleri yaşanan kriz sonrası bir dizi tedbir açıkladı. Vatandaşlarına sıcak bölgelere giderek kışı geçirme tavsiyesi veren batıdaki hükümetler bazı noktalarda elektrik kesintilerini devreye alacaklarını ifade etti. Avrupa'nın adeta 'Orta Çağ' yaşadığı bugünlerde ise Türkiye dolu depolarıyla kışa hazırlıklı giriyor. Türkiye yine LNG anlaşmaları yaptı, Tuz Gölü depolarını yüzde 100 doldurdu.  

TÜRKİYE KIŞI HAZIR
5-6 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-Azerbaycan Enerji Forumunda tedbirlerden bahseden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Türkiye ve Azerbaycan olarak Bakü-Tiflis-Erzurum, Bakü-Tiflis-Ceyhan, TANAP gibi büyük altyapı projeleri ile bölgemizin ve Avrupa’nın enerji arz güvenliğine önemli katkılar sunduk. 2022’de dünyada yaşanan gelişmelerin beraberinde getirdiği küresel kriz ortamına rağmen iki ülke olarak sergilediğimiz tutum ile enerji arz güvenliği noktasında üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz olarak yerine getirdik. Türk devletleri olarak altyapı entegrasyonu için iş birliğine açığız. Yakın zamanda, enerji sektörümüzdeki iş birliğini daha da ileriye taşıyacak hükûmetler arası anlaşmaya imza atmayı planlıyoruz” diyerek BOTAŞ ve SOCAR’ın kurduğu şirketin faaliyete başlamasıyla bu adımların daha da büyük önem kazanacağını ifade etti. Dönmez ayrıca TANAP’ın kapasitesinin kısa sürede iki katına çıkacağını, bunun aynı zamanda Avrupa’nın da arz güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler