Avrupa Birliğinden İran'a ret!

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Ashton, Budapeşte’de yaptığı açıklamada, İran’ın bu hafta başında duyurduğu nükleer tesis davetini geri çevireceklerini belirtti. Ashton İran’ın davetinin Tahran’la yapılan nükleer görüşmelere engel olmadığının da

Avrupa Birliğinden İran'a ret!

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Ashton, Budapeşte’de yaptığı açıklamada, İran’ın bu hafta başında duyurduğu nükleer tesis davetini geri çevireceklerini belirtti.

 

Ashton İran’ın davetinin Tahran’la yapılan nükleer görüşmelere engel olmadığının da altını çizdi.

 

İran, hafta başında Rusya, Çin, Türkiye ve bazı Avrupa Birliği temsilcilerini Ocak ayı içinde nükleer tesislerini ziyaret etmeleri için davet etmişti. Ancak ABD kendilerine bir davet gelmediğini açıklamıştı.

 

AP haber ajansına konuşan bir diplomat, İran’ın Natanz ve Buşehr kentlerinde bulunan nükleer tesislerinin kapılarını açacağını ve İran’ın çiçeği burnunda Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve nükleer görüşmelerdeki baş müzakerecisi Said Celili'yle görüşmeler düzenleyeceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya