AVM'deki patlamada bir Türk var!

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan bir alışveriş merkezinde silahlı bir saldırganın çevreye ateş açtığı bildirildi. Olayda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırganın intihar ettiği belirtildi.    Alphen aa

AVM'deki patlamada bir Türk var!

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan bir alışveriş merkezinde silahlı bir saldırganın çevreye ateş açtığı bildirildi. Olayda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırganın intihar ettiği belirtildi.   

Alphen aan der Rijn belediyesi, Ridderhof alışveriş merkezinde yaşanan olaydaki ölü sayısını Twitter hesabından duyurdu.

Maart Verbeek isimli bir görgü tanığı, Hollanda devlet televizyonu NOS’a yaptığı açıklamada, saldırganın elinde otomatik bir silah bulunduğunu ve en az beş kişiyi öldürdüğünü, çok sayıda kişiyi ise yaraladığını söyledi.

Yetkililer ise ölü sayısının 6, yaralı sayısının ise 11 olduğunu açıkladı. Yaralıların dördünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralılar arasında Adem Aksoy isimli bir Türk'ün de yer aldığını, Aksoy'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Kendisi de bir dükkan sahibi olan Verbeek, “Alışveriş merkezinde panik oldu, bir sürü insan koşarak kaçmaya çalıştı” dedi. Verbeek saldırganın geldiğini ve bir dükkana girdiğini, elinde otomatik bir silah tuttuğunu gördüğünü söyledi.

25 yaşlarında, deri ceketli ve kamuflaj pantolonlu olduğu ifade edilen saldırganın olayın ardından başka bir silahla intihar ettiği bildirildi.

Belediye Başkanı Bas Eenhoorn’un gazetecilere açıklama yapacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler