ATM'lerde Tayland Soygunu

 İzmir'de ATM cihazına yerleştirdikleri kopyalama cihazı ve gizli kamerayla kart bilgilerini ele geçiren 2'si kadın 6 kişi yakalandı. Gizli kamerayla şifreyi görüntüleyen zanlılar, yerleştirdikleri kopyalama cihazı ile ATM'nin optik okuyucusunun kart bilg

ATM'lerde Tayland Soygunu

 İzmir'de ATM cihazına yerleştirdikleri kopyalama cihazı ve gizli kamerayla kart bilgilerini ele geçiren 2'si kadın 6 kişi yakalandı. Gizli kamerayla şifreyi görüntüleyen zanlılar, yerleştirdikleri kopyalama cihazı ile ATM'nin optik okuyucusunun kart bilgilerini tanımak için çıkardığı sesi kaydetti. Optik ses kaydından kart numarasını çözen bir yazılım geliştiren şebekenin Taylandlı elemanları da, elde edilen gelirin yüzde 60'ı karşılığında İzmir'deki ortaklarına destek oldu. Böylece şifresi ve numarası belirlenen kredi kartlarının sahteleri düzenlenip hesaplar boşaltıldı.

 

 Gaziemir'de, ATM'den para çekmek isteyen bir kişi, kart giriş bölümüne cihaz konulduğunu fark etti. Banka görevlileri kart giriş bölümündeki cihazın ATM makinesine ait olmadığını ve sonradan monte edildiğini belirledi. Kamera kayıtlarında yapılan incelemede, bereli ve maskeli 2 kişi, ATM'ye kopyalama cihazı yerleştirirken görüldü. Çevrede önlem alan polis, gece cihazı kontrole gelen T.A. (30) ve F.K.'yi (52) yakaladı. İki zanlının ifadeleri doğrultusunda operasyonu sürdüren polis, ikisi kadın olan şebekenin diğer üyeleri B.Ö. (31), G.Ö. (26), M.K.G. (28) ve F.İ.'yi de (35) yakaladı. Adliyeye sevkedilen 6 zanlılardan 3'ü tutuklandı.

 

BİLGİLER TAYLAND'A

Zanlıların, İzmir'in çeşitli semtlerindeki ATM cihazlarına kopyalama cihazı ve gizli kamera yerleştirip vatandaşların şifrelerini ele geçirdiği belirlendi. Kopyalama cihazının "bilgisayar ses kaydı'' şeklinde kaydettiği kart bilgilerini İzmir'deki şebeke elemanlarının deşifre edemediği, bunun için şebekenin Tayland'da bulunan elemanına internet aracılığıyla gönderdikleri öğrenildi. Bilgisayar ve kart şifresinin çözümü konusunda uzman olduğu öğrenilen Taylandlıların "bilgisayar ses kaydı'' şeklindeki kart bilgilerini çözüp vatandaşların banka ve kredi kartlarının kopyalarını elde ettiği, bu kartlarla hesaplarında bulunan paranın çekildiği ortaya çıktı.

 

Şebekenin lideri olduğu iddia edilen B.Ö'nün sahte banka ve kredi kartıyla dolandırıcılık yapmak suçundan sabıkası olduğu, ATM'lere yerleştirdikleri kopyalama cihazlarını evinde hazırladığı kalıpla imal ettiği belirtildi. Polis, Türkiye'de kart kopyalamada ses dalgası kaydetme yönteminin ilk kez ortaya çıktığını açıkladı. Yapılan aramalarda 2 kopyalama cihazı, 2 kamera düzeneği, ameliyat maskeleri, çok sayıda banka ve kredi kartı ele geçirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler