Aşırı Sıcaklar 13 Can Aldı

Sıcaklığın dün rekor düzeyde yükseldiği Japonya'da bunaltıcı hava bir hafta içinde toplam 13 hayata mal olurken, yetkililer çocuk ve yaşlıları sıcaklardan korunmaları konusunda uyardı.Japon Meteoroloji İşleri'nin kayıtlarına göre Tajimi şehrinde dün 40.9

Aşırı Sıcaklar 13 Can Aldı

Sıcaklığın dün rekor düzeyde yükseldiği Japonya'da bunaltıcı hava bir hafta içinde toplam 13 hayata mal olurken, yetkililer çocuk ve yaşlıları sıcaklardan korunmaları konusunda uyardı.

Japon Meteoroloji İşleri'nin kayıtlarına göre Tajimi şehrinde dün 40.9 C dereceye yükselen sıcaklık, bölgede 1933 yılında kaydedilen en yüksek sıcaklık olan 40.8 C dereceyi geçerek rekor kırdı.

Aşırı sıcaklar Japonya'nın başkenti Tokyo'nun kuzeyindeki Saitama bölgesinde 5 kişinin ölümüne neden olurken, kurbanların çoğunun yaşlılardan oluştuğu öğrenildi.

Fiziki olarak güçlü olmayan çocuk ve yaşlıların sıcaktan en çok etkilendiğini açıklayan yetkililer, güneş ışınlarının en dik geldiği öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda halkı uyardı.

Son iki gün içinde Tokyo'nun kuzeyinde bulunan Gunma bölgesinde 5 kişinin daha sıcak havanın etkisi ile hayatını kaybettiğini belirten yetkililer, dün 93 yaşında bir adamla 13 yaşındaki bir çocuğun da aynı sebeple yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Tokyo'da 87 yaşındaki bir kadın, bilinçsiz bir şekilde yatağında bulunduktan hemen sonra hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı.

Öte yandan sıcakların kavurduğu Japonya'da yüzlerce insan kalp hastalıkları ve tansiyon şikâyetleri ile hastaneleri doldurmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler