Arap ülkelerinden Yemen’e hava saldırısı

Suudi Arabistan, Cumhurbaşkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi'nin sarayın terk ederek deniz yoluyla kaçmasının ardından iç savaşa bir adım daha yaklaşan Yemen'e askeri operasyon başlattı. Operasyona 10 ülke katıldı.Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Adel a

Arap ülkelerinden Yemen’e hava saldırısı

Suudi Arabistan, Cumhurbaşkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi'nin sarayın terk ederek deniz yoluyla kaçmasının ardından iç savaşa bir adım daha yaklaşan Yemen'e askeri operasyon başlattı. Operasyona 10 ülke katıldı.

Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Adel al-Jubeir, ülkesinin başını çektiği ve 10 ülkeden oluşan koalisyon güçlerinin, "Yemen halkını ve meşru Yemen yönetimini korumak için", Ocak ayından bu yana Şii Husilerin denetimindeki Başkent Sana'ya hava saldırıları başladığını duyurdu. Suudi Arabistan Büyükelçisi, Şii inanışlı Husi isyancılarının, İran tarafından desteklendiklerini savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya