Arap Turistlerin Türkiye Merakı

Ürdün, Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mersin'e gelen turistler, kentin tarihi dokusu, inanç merkezleri ve plajlarına hayran kalıyor.Türkiye'de konaklama ve gıda ihtiyaçlarının diğer ülkelere göre daha ucuz olmas

Arap Turistlerin Türkiye Merakı

Ürdün, Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mersin'e gelen turistler, kentin tarihi dokusu, inanç merkezleri ve plajlarına hayran kalıyor.

Türkiye'de konaklama ve gıda ihtiyaçlarının diğer ülkelere göre daha ucuz olması, Arap turistlerin Türkiye'ye olan ilgisini arttırıyor. Ağırlıklı olarak karayolu ve feribot ile deniz yolunu tercih eden Arap turistler, Türkiye'de ulaşım ve teknolojiden etkileniyor.

Seyahat acentelerinden alınan bilgilere göre, aylık ortalama 20 bin Arap turist Mersin'e gelirken, turistlerin sıkıntı çektiği tek yer ise sınır kapıları. Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giren turistler, burada TIR'ların ve kamyonların oluşturduğu uzun kuyruklarda sırada beklemek zorunda kalıyor.

Mersin ile ilgili izlenimleri hakkında İHA muhabirine konuşan Arap turistler, gıda ve giyim konusunda kendi ülkeleri ile çok büyük bir fiyat farkı olmadığını belirterek, tatili geçirme açısından Avrupa ülkelerine göre Türkiye'nin fiyat açısından çok daha cazip olduğunu belirttiler.

Ürün çeşitliliği ve kalite yönünden Türkiye'deki giyim ürünlerinden çok memnun olduklarını ifade eden turistler, "Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'na kadar kendi ülkemizin seyahat acenteleri ile geliyoruz. Sınırda oluşan kuyruklardan dolayı uzun süre bekliyoruz. Eğer geldiğimiz saatte henüz mesai saati başlamadıysa, mesai saatinde gelecek olan personeli bekliyoruz. Türkiye'ye girdikten sonra da Türk seyahat acenteleri bizi alıyor ve Mersin'e geliyoruz" dediler.

Genellikle Ürdün, Suriye, Lübnan, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen turistlerden dar gelirli olanlar Mersin'de 4-5 gün konakladıktan sonra ülkelerine dönerken, gelir seviyesi yüksek olanlar ise, Mersin'den İstanbul başta olmak üzere diğer illeri geziyor. Mersin'de ilk gün Silifke ilçesi ve çevresinde bulunan Cennet-Cehennem, Roma Tapınağı, Silifke Kalesi, Adam Kayalar, Zeus Tapınağı, Uzuncaburç, Kızkalesi ve Kanlı Divane gibi turistik yerleri gezen Arap turistler, ikinci gün ise Mersin'in yaylalarını geziyor.

 Arap turistlerin gezip gördükleri yerler içerisinde inanç turizmine büyük etkisi olan Tarsus'taki Eshab-ı Kehf Mağarası da bulunurken, turistler Tarsus'a geldiklerinde Tarsus Şelalesi, Kleopatra Kapısı ve Tarsus Hayvanat Bahçesi'ni de geziyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, Türkiye'nin, turizm zenginlikleri açısından dünyanın önemli ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, Mersin'in de önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu kapsamda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Çalışkan, geçtiğimiz yıl başlanan Mersin-Lazkiye deniz otobüsü seferlerinin Türkiye'ye gelecek turist sayısını da arttırdığını ifade ederek, "Arap turistlerin Mersin ekonomisine büyük katkıları var. Mersin topraklarına ayak basan her bir turist, mutlaka burada alış veriş ediyor.

 Konaklama ve gıda ihtiyaçları ile esnafımıza katkı sağlarken, ören yerlerini gezerek de Kültür Bakanlığı'na katkı sağlamış oluyorlar. Mersin insanı, iklimi gibi sıcak ve gelen turistlere karşı misafirperverliğini en iyi şekilde yerine getiriyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler