AP'ye "Türk dostu" başkan

Geçen ay yapılan seçimlerle birlikte Türkiye karşıtı blokun güç kazandığı Avrupa Parlamentosu (AP)'nin başkanlığına, Polonya'nın eski başbakanlarından 'Türk dostu' Jerzy Buzek seçildi. AP'nin yeni üyeleri, Haziran'da yapılan seçimlerin ardından bugün Stra

AP'ye "Türk dostu" başkan

Geçen ay yapılan seçimlerle birlikte Türkiye karşıtı blokun güç kazandığı Avrupa Parlamentosu (AP)'nin başkanlığına, Polonya'nın eski başbakanlarından 'Türk dostu' Jerzy Buzek seçildi.


AP'nin yeni üyeleri, Haziran'da yapılan seçimlerin ardından bugün Strasbourg'da düzenlenen genel kurulda bir araya geldi. 736 üyeli Parlamento, 69 yaşında olan ve 1997-2001 yılları arasında Polonya Başbakanı olarak görev yapan Buzek'i başkanlığa getirdi.

Buzek, daha önce European Voice gazetesine, üyesi olduğu Hıristiyan Demokrat grubun aksine Türkiye'nin üyeliğine destek verdiğini açıklamıştı. Buzek, "Kendi partimde de Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini destekledim ve sözcülüğünü yaptım. Türkiye'nin AB üyeliği için adeta Ankara'nın avukatlığını yaptım. Bir Polonyalı olarak AB'nin genişlemesini ve Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorum" diye konuşmuştu.

Türkiye'nin üyeliği için henüz erken olduğunu kaydeden Buzek, Türkiye'nin siyasi reformları sürdürmesi halinde AB'ye tam üye olması gerektiğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler