Amazon yerlileri polislere ok attı

Topraklarını geri isteyen yerliler sokağa indi, polise ok attı!

Amazon yerlileri polislere ok attı

Brezilya'da topraklarının gasp edildiğini öne süren bir grup yerli polisle çatıştı. 


Brezilya'nın başkenti Brazilya'da yerliler, kendilerine ait toprakların çiftçiler ve keresteciler tarafından gasp edildiğini öne sürerek sokağa çıktı. Kongre binasında toplanan yerli gruplar binaya girmeye çalışınca polis eyleme müdahale etti. Yerliler, geçtiğimiz yıllarda çiftçiler ve kerestecilerle yaşanan çatışmalarda ölen 13 kişiyi hatırlatmak için temsili tabutlarla eyleme katıldı. Polisin gaz bombalı müdahalesine bazı yerlilerin mızrak ve okla yanıt verdiği görüldü. Polis, atılan okların herhangi bir yaralanmaya neden olmadığını ve en az 4 yerli protestocunun gözaltına alındığını bildirdi. 


Güney Amerika'nın en büyük ülkesi olan Brezilya'da çoğunluğu Amazon Nehri havzasında yaşayan çok sayıda yerli topluluk bulunuyor. Yerlilerin, topraklarında faaliyet gösteren çiftçiler, ormancılar ve diğer işletmelerle çatışması sık görülen bir durum. Ancak son dönemde artan ekonomik krizle bu tür çatışmaların arttığını belirten yerli temsilcileri, Devlet Başkanı Michel Temer liderliğindeki hükümetten, yerli haklarının daha iyi korunabilmesi için adımlar atmasını bekliyor.

Amazon yerlileri polislere ok attı 1
Amazon yerlileri polislere ok attı 2
Amazon yerlileri polislere ok attı 3
Amazon yerlileri polislere ok attı 4
Amazon yerlileri polislere ok attı 5
Amazon yerlileri polislere ok attı 6
Amazon yerlileri polislere ok attı 7
Amazon yerlileri polislere ok attı 8
Amazon yerlileri polislere ok attı 9
Amazon yerlileri polislere ok attı 10
Amazon yerlileri polislere ok attı 11



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler