Almanya'da Türk Başkonsolosluğu'na saldırı!

Almanya'da Türk Başkonsolosluğuna saldırı gerçekleşti.

Almanya'da Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu giriş kapısına saldırı düzenlendi. Diplomatik kaynaklar Alman Büyükelçisi ile görüşme yapıldığı bilgisini paylaştı.

Almanya'nın Hannover kentinde Türkiye'nin Başkonsolosluğu binasına PKK yandaşları tarafından gerçekleştirilen bir saldırı gerçekleşti. Diplomatik kaynaklar, saldırıyla ilgili olarak dün gece Hannover'deki yerel makamlara ve bugün Ankara'da Alman Büyükelçisi ile görüşmeler yapıldığını belirtti.

Saldırıda, PKK destekçisi olduğu düşünülen 12 kişinin, Başkonsolosluğun giriş kapısına sert cisimlerle camları kırmaya çalıştığı bildirildi. Saldırganlar, ana giriş camını çatlatıp hızla kaçtılar.

Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya'nın, saldırı sonrasında Alman makamlarından hem Başkonsolosluk binası hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ettiği öğrenildi.

Ayrıca, Hamburg'da da PKK yandaşlarının polis eşliğinde Belçika'daki terör örgütü destekçilerine yönelik bir destek yürüyüşü düzenlediği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya