Akıl hastanesinde yangın: 37 ölü

Rusya'nın batısındaki Veliki Novgorod kentinde Luka kasabasında 59 kişinin bulunduğu akıl hastanesinde gece saatlerinde yangın çıktı. 22 kişi kurtarma ekiplerinin yardımı ile tahliye edilirken, 37 kişi feci şekilde yanarak can verdi. Ölenler arasında, has

Akıl hastanesinde yangın: 37 ölü

Rusya'nın batısındaki Veliki Novgorod kentinde Luka kasabasında 59 kişinin bulunduğu akıl hastanesinde gece saatlerinde yangın çıktı. 22 kişi kurtarma ekiplerinin yardımı ile tahliye edilirken, 37 kişi feci şekilde yanarak can verdi. Ölenler arasında, hastaları güvenli şekilde tahliye etmeye çalışan bir hemşirenin bulunduğu da bildirildi. Ağır bilanço, hastane sakinlerinin büyük kısmının ağır zihinsel ve psikolojik problem yaşayan hastalar olmasına bağlanıyor. Görgü tanıkları ahşap hastane alev alev yanarken bile dışarı çıkmak istemeyen, hatta ateşlerin içine geri dönmek isteyen hastaların bulunduğunu aktardı.

ATEŞE DUYULAN ÖLÜMCÜL İLGİ

Hastane yöneticileri yangının sabah saat 03.00 sularında başladığını, içeride 59 kişinin bulunduğunu ve ancak 22 kurtulan olduğunu bildirdi. İtfaiye ekipleri hastaların yangından kaçıp çevredeki ormana gizlenmiş olabileceklerini düşünerek, geniş çaplı bir araştırma ekibiyle detaylı bir arama çalışması başlattı. Araştırma ekibi görgü tanıklarının ifadelerinden de yararlanarak piroman bir hastanın yatağını ve kendini kasıtlı olarak ateşe verdiğini açıkladı.

Yangın ve yangının yarattığı olaylar ile büyülenme, bunlara merak duyma ve bunları çekici bulma hastalığı olan piromani hastalarının birçok yangına sebebiyet verdiği biliniyor. Hastane binasının ahşaptan yapıldığı ve yangına karşı hiç dayanıklı olmadığını bildiren araştırma ekibi, ölü sayısının bu kadar yüksek olmasını yetersiz güvenlik önemlerine bağladı. Rusya benzer olaylarla daha önceden de gündeme gelmişti. Geçtiğimiz 7 yılda 19 sağlık kuruluşunda ciddi yangınların meydana geldiği Rusya'da geçen nisan ayında da bir akıl hastanesi yanmış 36 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya