AIDS Hastaları Canlı Gömülüyor

Güney Pasifik'teki Papua Yeni Gine'de AIDS hastalarının, HIV'in kendilerine de bulaşmasından korkan akrabaları tarafından canlı canlı gömüldükleri açıklandı.Ülkenin güneyindeki dağlık bölgede AIDS konulu bilinçlendirme kampanyalarında görev alan Margaret

AIDS Hastaları Canlı Gömülüyor

Güney Pasifik'teki Papua Yeni Gine'de AIDS hastalarının, HIV'in kendilerine de bulaşmasından korkan akrabaları tarafından canlı canlı gömüldükleri açıklandı.

Ülkenin güneyindeki dağlık bölgede AIDS konulu bilinçlendirme kampanyalarında görev alan Margaret Marabe, 5 AIDS hastasının canlı canlı toprağa gömüldüğüne tanık olduğunu açıkladı. Marabe, canlı gömülenlerden birinin de kendi kuzeni olduğunu söyledi.

"Bunu neden yapıyorsunuz?" diye sorduğunu anlatan Marabe, kendisine "Yaşamalarına izin verirsek bize de bulaşacak ve biz de öleceğiz" yanıtının verildiğini söyledi. Köylülerin kendisine bunun yaygın bir uygulama olduğunu anlattığını belirten Marabe, bu konuda hükümeti uyardığını da açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya