Afganistan'da yolcu uçağı kayboldu

Afganistan'ın Kunduz ve Kabil arasında bir yolcu uçağının önce kaybolduğu bildirildi.

Afganistan'da yolcu uçağı kayboldu

Afganistan'da kaybolduğu bildirilen yolcu uçağının, başkent Kabil'in kuzeyindeki Salang Geçidi yakınında düştüğü açıklandı. Türkiye'nin Kabil büyükelçiliği düşen uçakta bulunan üç Türk'ün isimlerini açıkladı.

Afganistan'da düşen Pamir Havayolları'na ait uçakta 38 yolcu ve 5 kişilik mürettebat bulunduğu bildirildi.

Türkiye'nin Kabil büyükelçiliği düşen uçakta bulunan üç Türk'ün isimlerini açıkladı. Mustafa Cebil, Faruk Aktaş, Bahattin Yıldız

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Zemaray Başari, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, 38 yolcu ve 5 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın Salang Geçidi'nde düştüğünü, Pamir Havayollarının, uçakta çok sayıda yabancı olduğunu bildirdiğini söyledi.

Nedeni henüz bilinmiyor
Başari, NATO öncülüğündeki birliklerden, insansız uçaklarla enkazın yerini belirlemeye yardım etmelerinin istendiğini belirtti. NATO öncülüğündeki birliklerin bir sözcüsü de enkazı aramak üzere bir uçak gönderildiğini bildirdi. Kunduz'dan havalanan ve Kabil'e giden uçağın önce kaybolduğu bildirilmiş, daha sonra Kabil'e yaklaşık 100 kilometre mesafede düştüğü kaydedilmişti. Kazanın nedeni bilinmiyor, ancak hava koşullarının etkili olabileceği ifade ediliyor. Pamir Havayolları, Afganistan'da genellikle iç hat seferleri yapan 3 özel havayolu şirketinden biri.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler