AFAD’dan ’Nepal’ açıklaması

Son 80 yılın en şiddetli depremiyle sarsılan Nepal’de arama kurtarma çalışmalarına devam eden Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibi, 3 kişinin cansız bedenine ulaştı.Nepal’deki deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma eki

AFAD’dan ’Nepal’ açıklaması

Son 80 yılın en şiddetli depremiyle sarsılan Nepal’de arama kurtarma çalışmalarına devam eden Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibi, 3 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Nepal’deki deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden biri olan AFAD ekibi, enkazdaki çalışmalarını başkent Katmandu yakınlarında bulunan Pukhulachhi’de sürdürüyor. AFAD’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Pukhulachhi’deki bir enkazda 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Açıklamada, "Katmandu’da bulunan Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri de bölgede ilk yardım ve halk sağlığı çalışmaları yürütüyor. Başbakanlık AFAD’ın koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı UMKE’den 10, Kızılay’dan bölgedeki ekiplerine ilave olarak 4, GEA’dan 15, Yeryüzü Doktorları’ndan 3 ve İHH’dan 13 kişilik ekipler de Kathmandu’da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler