Ada Ülkesi Göle Dönüştü

İngiltere'de geçen cumartesi gününden itibaren etkili olan seller ülkenin tamamında hayatı felç etti. Yaklaşık 350 bin kişi su içinde yüzüyor, ama içmeye su bulamıyor. 140 bin evi etkileyen seller yüzünden 70 bin eve su verilemiyor.Binlerce evi elektriksi

Ada Ülkesi Göle Dönüştü

İngiltere'de geçen cumartesi gününden itibaren etkili olan seller ülkenin tamamında hayatı felç etti. Yaklaşık 350 bin kişi su içinde yüzüyor, ama içmeye su bulamıyor. 140 bin evi etkileyen seller yüzünden 70 bin eve su verilemiyor.

Binlerce evi elektriksiz bırakan sel enerji hatlarını da tehdit ediyor. Yetkililer, halktan suyu idareli kullanmalarını, hastalıklara karşı çeşme suyunun da kaynatılarak tüketilmesini istedi. 20 saatlik su rezervi kaldığı açıklandı.

Ayrıca selin vurduğu Gloucester, Cheltenham ve Herfordshire bölgelerinde hepikopterlerle evlerinden kurtarılan 1000'e yakın kişi ikinci gecelerini de sığınma merkezlerinde geçirdi.

 Barış döneminde İngiltere tarihinin en kapsamlı hava kurtarma operasyonunu yapan ordu, selden etkilenen bölgelerdeki yiyecek ve içme suyu sıkıntısını gidermek için yardım kuruluşlarıyla da irtibata geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya