ABD'li Askere 110 Yıl Verildi

Bağdat'ın güneyindeki bir köyde, Abir Kasım El Cenebi adlı 14 yaşındaki bir kıza tecavüz eden ve sonra da ailesini katleden ABD'li askerlerden biri 110 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Jesse Spielman, dört ABD askerinden en ağır cezaya çarptırılan oldu. Diğ

ABD'li Askere 110 Yıl Verildi

Bağdat'ın güneyindeki bir köyde, Abir Kasım El Cenebi adlı 14 yaşındaki bir kıza tecavüz eden ve sonra da ailesini katleden ABD'li askerlerden biri 110 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Jesse Spielman, dört ABD askerinden en ağır cezaya çarptırılan oldu. Diğer iki asker ise beş ila yüz yıl arasında ceza almışlardı. Fort Campbell Üssü'ndeki mahkemede, Jesse Spielman, tecavüz ve cinayet amacıyla bir eve girmekten suçlu bulunmuştu.

Dehşet veren olay 12 Mart 2006 günü meydana geldi. Savcılar, Spielman'ın, Mahmudiye'deki evde yaşanan tecavüz ve katliama karışıp karışmadığına açıklık getirmezken, eve "bu amaçlarla" gidildiğini bildiği belirtilmişti. Jesse Spielman'ın büyükannesi mahkemede baygınlık geçirirken, kızkardeşi, "devletten nefret ediyorum" diye bağırdı.

Diğer iki asker, James Barker ve Paul Cortez, Spielman ile ilgili çelişkili ifadeler vermişlerdi. Bir diğer asker olan Steven Green ise ordudan atıldı ve idam cezası talebiyle yargı önüne çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya