AB'den Güney Kıbrıs'a Türkiye baskısı

 AB Komisyonu'nun genişleme sürecinden sorumlu üyesi Stefan Füle, Güney Kıbrıs'ın Türkiye ile müzakerelerde blokajdan vazgeçmesini istedi. Berlin'de Reuters haber ajansına bir demeç veren AB Komisyonu'nun genişleme sürecinden sorumlu üyesi Stefan Füle, Gü

AB'den Güney Kıbrıs'a Türkiye baskısı

 

AB Komisyonu'nun genişleme sürecinden sorumlu üyesi Stefan Füle, Güney Kıbrıs'ın Türkiye ile müzakerelerde blokajdan vazgeçmesini istedi.
 
Berlin'de Reuters haber ajansına bir demeç veren AB Komisyonu'nun genişleme sürecinden sorumlu üyesi Stefan Füle, Güney Kıbrıs'tan Türkiye ile müzakerelerde blokajdan vazgeçmesini talep etti.
 
Kıbrıs hükümetinin şu anda finans kriziyle meşgul olmasını anladığını belirten Füle, "Ancak bu yeni devlet başkanının sadece yeni bir enerji değil aynı zamanda yeni fikirler getireceği yönündeki büyük umutları değiştirmez"dedi.
 
Artık şu ana dek tabu olarak kabul edilen konuların masaya yatırılması yönünde beklentiler olduğunu belirten Füle, bu yönde işaretler de bulunduğunu kaydetti ancak ayrıntı vermedi.
 
Yeni Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis Kuzey Kıbrıs ile uzlaşma yanlısı biri olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya