ABD'den Suriye açıklaması

 ABD yönetimi, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasına yönelik pozisyonlarında değişikliğin bulunmadığını bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’a, günlük basın brifinginde, Ürdün’ün Suriye’de güvenli bir bölge oluşturma girişimin

ABD'den Suriye açıklaması
 ABD yönetimi, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasına yönelik pozisyonlarında değişikliğin bulunmadığını bildirdi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’a, günlük basın brifinginde, Ürdün’ün Suriye’de güvenli bir bölge oluşturma girişimine ilişkin haberler soruldu. Bu tür haberleri Türkiye’de de gördüklerini belirten Toner, “Daha önce de belirttiğimiz gibi bu konudaki pozisyonumuz değişmedi. Uçuşa yasak bölge veya askeri destek verilen diğer herhangi bir bölgenin oluşturulması önemli zorlukları beraberinde getiriyor. Bunda net olduk. Daha geniş bağlamda askeri, finansal zorlukların yanı sıra insani zorluklar da buna dahil” ifadesini kullandı.
 
Türkiye ve Ürdün’ün “güvenli bölge oluşturacakları yönünde bir eğilim içinde bulunduğunu gösteren somut kanıtların olmadığına” işaret eden Toner, bölgede herkesin karşı karşıya olduğu dikkate değer güvenlik sorunlarının bulunduğunu kaydetti.
 
Toner, Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bir bölgeyi “Türkiye’nin bu kez tek başına oluşturmak istediği” iddiasının yöneltilmesi üzerine, verilmemiş bir karar hakkında yorum yapmayacağını dile getirdi.
 
Toner, Türk hükümetiyle her zaman bir dizi güvenlik konularını görüştüklerini ifade etti.
 
-Onur Yürüyüşü'ne polisin müdahalesi
 
Toner, İstanbul’da dün düzenlenen LGBT yürüyüşüne polisin müdahalede bulunmasına ilişkin bir soruyu da yanıtladı. Yürüyüşte polisin aşırı güç kullanmasından endişe duyduklarını belirten, güvenlik güçlerinin niçin böyle bir davranışta bulunduğunu anlayamadıklarını ifade etti.
 
İstanbul’un 2003’ten beri söz konusu yürüyüşe barışçıl şekilde ev sahipliği yaptığını hatırlatan Toner, "Ancak dünkü eylem açıkçası bizde kaygı oluşturdu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler