ABD'den IŞİD'e 14 hava saldırısı

ABD Ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine 14 yeni hava saldırısı düzenledi.ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, savaş uçakları ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçl

ABD'den IŞİD'e 14 hava saldırısı

ABD Ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine 14 yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, savaş uçakları ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda, IŞİD'e ait 6 "Humvee" tipi araç, 3 "emprovize patlayıcı cihaz" mevzisi, 1 havan topu silahı ve 2 silahlı aracın yok edildiği ya da hasara uğratıldığı bildirildi.

Operasyonda görev alan tüm uçaklar ve insansız hava araçlarının daha sonra güvenli biçimde bölgeden ayrıldığı belirtildi.

CENTCOM açıklamasında, 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 84 hava saldırısının düzenlendiği, bu saldırılardan 51'nin Musul Barajı yakınlarındaki Irak güçlerine destek amacıyla yürütüldüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler