ABD'den flaş Türkiye kararı!

Yasak kaldırıldı...

ABD'den flaş Türkiye kararı!
Türk Hava Yolları'nın (THY) Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından geçici süreyle ara verilen ABD  seferleri yarın gerçekleştirilecek olan İstanbul-New York seferleriyle  başlayacak. 

THY'den yapılan açıklamaya göre, kanunsuz askeri darbe girişimi  sonrası Amerikan Sivil Havacılık Kurumu'nun, ABD'li hava yolu şirketlerinin  ABD'den İstanbul'a veya İstanbul'dan ABD'ye hava yolu taşımacılığı yapmasını  yasaklama kararı kaldırıldı. Buna göre tarifeli uçuşlar 19 Temmuz 2016 Salı günü  saat 06.45'de icra edilecek. İstanbul-New York uçuşu ile birlikte durum normal  seyrine dönecek.

Açıklamada THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker  Aycı'nın şu ifadelerine yer verildi:

“Birkaç saat önce yaptığım açıklamada, Amerikan Sivil Havacılık  Kurumu'nun geçici bir süreliğine uçuşları durdurmasıyla ilgili olarak Amerika'ya  direkt uçmamak için hiçbir sebep olmadığını düşündüğümü belirtmiştim. Aldığımız  tedbirler, normlar dahilindeydi ve uçuş yasağından bu yana sürdürdüğümüz yoğun  mesai sonrası raporlarımızı verdik, detaylı toplantılar gerçekleştirdik. Sonuç  beklediğimiz üzere olumlu neticelendi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya