ABD'den flaş Suriye açıklaması!

ABD’nin başkenti Washington’da Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'ye düzenlenmesi beklenen askeri müdahale hakkında konuştu. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ''Kadınlar ve çocukların cesedleri yan yana yerlerde yatıyordu. Hepsi Esed'in kimyasal gazıyla öldüle

ABD'den flaş Suriye açıklaması!
ABD’nin başkenti Washington’da Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'ye düzenlenmesi beklenen askeri müdahale hakkında konuştu.
 
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ''Kadınlar ve çocukların cesedleri yan yana yerlerde yatıyordu. Hepsi Esed'in kimyasal gazıyla öldüler'' dedi.
 
Kerry, "Kongre üyelerine danışmalıyız. Bugün hükümetin açıklayacağı rapor önemli. Çünkü bulgularımız çok net ve bizi bir şeyler yapmaya zorluyor. Kendiniz okuyun ve kanıtlara bakın. Binlerce kanıt var. Bunları okuyabilir ve kendi kararınızı verebilirsiniz. Şam yakınlarında 21 Ağustos'ta gerçekleşen saldırıya ilişkin istihbarat komitemiz durumu değerlendirdi ve size şunu söyleyebilirim ki Irak savaşından çok farklı bir durum var karşımızda. Her şeyi halka sunamayacağız kanıtlar bakımından. Esad rejiminin kimyasal silahları olduğunu biliyoruz.
 
Rejimin bu yıl içinde pek çok silahları kullandığını biliyoruz. Çarşamba günkü saldırıya kadar Esad rejimi daha önce de küçük çapla saldırılar gerçekleştirmişti. Şunu da biliyoruz ki saldırıdan 3 gün önce rejim bu bölgede saldırıya hazırlık yaptı. Rejim yandaşlarına gaz maskesi dağıtıldı. 
 
"İNSANLAR SPAZM GEÇİRİYORLARDI, BİR SÜRÜ ÖLÜ GÖRDÜK"
 
Roketlerin sadece rejim kontrolündeki yerlerden ateşlendiğini ve sadece muhaliflerin olduğu bölgelere gittiğini biliyoruz. Sosyal medyada da binlerce kanıt gördük.
 
İnsanlar spazm geçiriyorlardı, bir sürü ölü gördük. Burada Suriye’nin sıradan insanları hayatını kaybetti. Doktorlar bir yaralanma olmadığını söylediler. Ölenlerin vücutlarında tek bir damla kan yoktu. Çocuklar kadınlar yan yana yatıyorlardı. Onlar Esad’ın gazıyla öldüler. Suriye Dışişleri Bakanı'nı aradım ve saklayacak bir şeyiniz yoksa hemen BM denetçilerinin bölgeye girmesine izin verin dedim ama onlar 4 gün boyunca bölgeyi bombaladı. Kanıtlar zarar gördü."
 
"ROKETLERİN SAAT KAÇTA NEREYİ VURDUĞUNU BİLİYORUZ"
 
Rejimin attığı roketlerin saat kaçta nereyi vurduğunu biliyoruz. Çok sayıda insanın canını sıkan ayrıntılar var. 1. Dünya Savaşı zamanında medeni dünya bir karar almıştı. Kimyasal silahların kullanılmaması konusunda. Dolayısıyla bugün de uluslararası camia olarak dünyayı bu en kötü silahlara karşı koruma konusunda harekete geçmemiz lazım. Diktatöre gözümüzü kapatırsak tarih bizi yargılar."
 
BAŞKAN OBAMA'NIN VERECEĞİ TALİMAT BEKLENECEK
 
Kerry’nin Suriye konusunda yapacağı konuşmanın ardından üst düzey Beyaz Saray ve Dışişleri yetkilileri basına bir perde arkası brifingi verecekler. Suriye’ye yapılacak Amerikan saldırısıyla ilgili operasyona gerekçe kimyasal silah kullanımına ilişkin delillerin paylaşılacağı brifingin ardından da Başkan Obama’nın vereceği talimat beklenecek. Başkentte herkes operasyonun ne zaman başlayacağını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya