ABD'den Azerbaycan ile Ermenistan mesajı! Barış sürecine destek

ABD, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmelerine destek verdiğini açıkladı.

ABD'den Azerbaycan ile Ermenistan mesajı! Barış sürecine destek

ABD, Azerbaycan ile Ermenistan arasında süregelen barış sürecine destek verdiğini ve bir anlaşmanın mümkün olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın brifinginde konuşan Sözcü Matthew Miller, iki ülke arasındaki barış görüşmelerine ilişkin ABD'nin pozisyonunu açıkladı.

Miller, "ABD, Azerbaycan ile Ermenistan arasında sağlanacak bir anlaşmayı desteklemekte ve bu sürece yardım etmeye devam edecektir. Bakü ile Erivan arasında bir barış anlaşması mümkündür ve bu, ulaşılabilir bir hedef" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Münih Güvenlik Konferansı'nda geçtiğimiz hafta Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle bir araya gelmiş ve ABD'nin sürece olan desteğini vurgulamıştı. Miller'a göre, her iki taraf da çözülmesi gereken bazı konularda ilerleme kaydetmek için çaba sarf ediyor.

Azerbaycan, 2. Karabağ Savaşı'ndan elde ettiği başarıları diplomasi alanına taşıyarak Ermenistan ile barışı sağlama yönünde adımlar atmaya devam ediyor. 2023 boyunca, Rusya, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) arabuluculuğu altında üç yönlü bir süreç yürütüldü. Taraflar, yıl içinde yapılan müzakerelerde ilerleme kaydedilse de, kalıcı bir barış anlaşması henüz imzalanmadı.

Türkiye de çeşitli zamanlarda ve platformlarda, taraflar arasında bir uzlaşma sağlanması durumunda normalleşme sürecine destek vereceğini ve bunun mümkün olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler