ABD'de hortum felaketi: 91 ölü

 Yetkililer özellikle Moore kentinde hastanelere çok sayıda yaralının akın ettiğini, kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını, yolların yıkıntılar sebebiyle kapalı olduğunu ve ulaşımdaki aksamaların giderilmeye çalışıldığını bildi

ABD'de hortum felaketi: 91 ölü

 Yetkililer özellikle Moore kentinde hastanelere çok sayıda yaralının akın ettiğini, kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını, yolların yıkıntılar sebebiyle kapalı olduğunu ve ulaşımdaki aksamaların giderilmeye çalışıldığını bildirdi.

Yıkıntılar arasından cesetler çıkarıldığı, ölü sayısının artabileceği belirtildi. Moore başta olmak üzere Oklahoma’nın birçok yeri enkaza döndü. Sığınaklarından ve bodrum katlarından çıkan insanlar, gördüklerine inanmakta zorlandı. Hızı saatte 320 kilometreye ulaşan hortumun yıktığı binalar arasında bir okul ve hastane bulunuyor.

Hortumun rotasında iki okul olduğu, bunlardan birinin boşaltıldığı, diğer okuldaki çocukların bodruma saklandığı ve ölümlerin bodrumun sel sularıyla dolması sonucu gerçekleştiği öğrenildi. Bölgede hava kararmasına rağmen arama ve kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

ZARAR GÖRENLER ARASINDA TÜRK YOK

Hortumdan zarar görenler arasında Türklerin bulunmadığı bildirildi.

Raindrop Vakfı Oklahoma bölge direktörü Orhan Küçükosman, hortumdan etkilenen şehirde genel olarak Türk nüfusun bulunmadığını belirtirken yine de araştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Oklahoma halkının acısının derin bir şekilde paylaştıklarını söyleyen Küçükosman, "Hortum, Moore şehrinin belli bir bölgesinde etkili oldu. Özellikle öğrencilerin çıkış saatine denk gelmesinden dolayı çok sayıda öğrenci etkilendi. Okuldaki güvenli bir barınağın olmamasından dolayı, öğrenciler koridorda ve sınıflarda saklanmak zorunda kaldı. Hâlâ 24 öğrenci kayıp durumda. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler