ABD ve Rusya anlaştı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye rejiminin verdiği sözlerin kendileri için yeterli olmadığını söyledi.Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın önerdiği planı görüşmek üzere bir araya geldi.İki bakan Cenevre'deki Intercontinental Ote

ABD ve Rusya anlaştı


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye rejiminin verdiği sözlerin kendileri için yeterli olmadığını söyledi.

Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın önerdiği planı görüşmek üzere bir araya geldi.

İki bakan Cenevre'deki Intercontinental Otel'de yaptıkları heyetlerarası görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Suriye rejiminin kimyasal silahlarının listesini 30 günde vermeyi planladığını ve bunun bir standart olduğunu ifade ettiğini belirten Kerry, "Şu anda bu süreçle ilgili, rejimin davranışları ve bu silahların sadece bulunması değil aynı zamanda kullanılması nedeniyle standart diye birşey yoktur. Suriye rejiminin verdiği sözler bize göre yeterli değil" dedi.

Rusya'nın teklifinden beklentilerin büyük olduğunu vurgulayan Kerry, "Bu, bir oyun değil. Bunu daha önce konuştuğumuzda da arkadaşım Lavrov'a söyledim. Gerçek olmalı, kapsamlı olmalı, denetlenebilir olmalı, güvenilir olmalı, zamanlaması iyi olmalı ve zaman kısıtlamasına uyularak uygulanmalı ve eğer uygulanmazsa sonuçları olmalı" diye konuştu.

Diplomasinin her zaman ABD Başkanı Barrack Obama ve yönetiminin ilk başvurduğu şey olduğuna değinen Kerry, "Barışçıl bir çözüm sağlamak açık bir şekilde askeri müdahaleye tercih edilir" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler