ABD savaş mı istiyor?

USS Kearsarge ve USS Ponce adlı gemilerin bugün Akdeniz'e geçmeleri bekleniyor. ABD, savaş gemilerini ve uçaklarını Libya yakınlarına göndereceğini açıklamıştı. USS Kearsarge gemisinin 2 bin deniz piyadesi taşıyabildiği belirtildi.  Kaddafi'yi devirmeye h

ABD savaş mı istiyor?

USS Kearsarge ve USS Ponce adlı gemilerin bugün Akdeniz'e geçmeleri bekleniyor. ABD, savaş gemilerini ve uçaklarını Libya yakınlarına göndereceğini açıklamıştı. USS Kearsarge gemisinin 2 bin deniz piyadesi taşıyabildiği belirtildi.

 

Kaddafi'yi devirmeye hazırlanan ABD, Libya açıklarında askeri yığınağa başladı. Pentagon, savaş gemilerini bölgeye gönderirken, İngiltere isyancıları silahlandırmayı planlıyor

 

Libya'da 41 yıllık Kaddafi iktidarını devirmek için başlatılan halk ayaklanması, rejim yanlıları ve muhalifler arasındaki kanlı çatışmalarla devam ederken, ABD yönetimi, muhtemel bir askeri müdahale için hazırlıklara başladı. Libya'daki vatandaşlarını tahliye ettikten sonra rejime yönelik tavrını sertleştiren ve Kaddafi'ye derhal iktidarı bırakması çağrısında bulunan Obama yönetimi, Kızıl Deniz'de demirli USS Enterprise savaş gemisi ile helikopter filosu ve 1800 piyade taşıyan USS Kearsarge amfibisini Libya açıklarında mevzilendirme kararı aldı. Askeri uzmanlar, Pentagon'un açıklamasının, ülkenin genelinde kontrolü kaybeden ancak başkent Trablus'taki hakimiyetini sürdüren Kaddafi'ye yönelik nihai bir saldırının hazırlığı olduğunu belirttiler.

 

Bölgedeki askeri hareketliliğin, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Kaddafi'nin derhal ülkeyi terk etmesi çağrısının ardından gelmesi dikkat çekti. Öte yandan İngiltere Başbakanı David Cameron, Libya hava sahasının, Libya askeri uçakları için uçuşa yasak bölge olması önlemini uygulamak üzere, müttefik ülkelerle temasta olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya