ABD resmen kapandı!

ABD Temsilciler Meclisi, Obamacare olarak bilinen sağlık reformunun bir yıl ertelenmesini içeren tasarıyı kabul etti. Hükümetin kepenk kapattı, ülkede siyasi restleşme devam ediyor.Bugün yerel saatle 14.30 sularında demokratların kontrolündeki Senato, söz

ABD resmen kapandı!

ABD Temsilciler Meclisi, Obamacare olarak bilinen sağlık reformunun bir yıl ertelenmesini içeren tasarıyı kabul etti. Hükümetin kepenk kapattı, ülkede siyasi restleşme devam ediyor.

Bugün yerel saatle 14.30 sularında demokratların kontrolündeki Senato, söz konusu tasarıyı reddetmişti. ABD Başkanı Barack Obama ise Kongre'deki liderlerle görüşüp ikna etmeye çalıştı fakat başarılı olamadı.

TASARI KABUL EDİLDİ

Aynı günün akşam saatlerinde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde sağlık yasasının ertelenmesini kapsayan tasarı 201'e karşı 228 oyla kabul edildi. Tasarının meclisten geçmesi, ABD'de hükümete kepenk kapattırdı.

SAĞLIK REFORMU YÜRÜRLÜĞÜ GİRİYOR

Gün içerisinde Cumhuriyetçileri kepenk kapatma konusunda uyaran Başkan Obama, sağlık reformunun yarından itibaren yürürlüğe gireceğini tekrar ifade etmişti.

KAMU GÖREVLİLERİNE MAAŞ VERİLEMEYECEK

Partililer son dakikaya kadar yeni bir tasarı üzerinde anlaşamadı, hükümet harcama yetkisi alamadı ve 1996'dan sonra ilk kez kapandı. Böylece hükümetin işleyişi durma noktasına gelecek. Yaklaşık 800 bin kamu görevlisi ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalacak. Bütçe onaylanana kadar kamu görevlilerine ise maaş verilemeyecek.

ABD HÜKÜMETİ RESMİ OLARAK KAPANDI

Kongre'deki Cumhuriyetçilerin, hükümetin ödemelere devam etmesi yönünde 6 haftalık kısa vadeli bütçe çıkarmayı, sağlık reformunun durudurulması veya ertelenmesi şartına bağlamak istemesi, ABD'nin 17 yıl aradan sonra ilk kez resmi olarak kapanmasına yol açtı.

ÜCRET ALMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKLER

Eğer sabaha kadar Kongre bütçe konusunda uzlaşmaya varamazsa, bugün 800 bin hükümet çalışanı iş yerlerine gidemeyecek, federal kurumların birçoğu, parklar, müzeler kapanacak. Bunun yanında, 10 binlerce havalimanı çalışanı, gardiyan ve sınır kontrol görevlileri de ücret alamadan çalışmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya