ABD korkudan geri çekiliyor!

Ortadoğu ve Afrika’daki 19 temsilciliğini kapatan ABD, dün de Yemen’deki vatandaşlarına “Acilen ülkeyi terk edin” çağrısı yaptı. Terör alarmı ve tahliye kararının, bomba özelliğine sahip giysi üreten El Kaide’nin tehditleri üzerine alındığı iddia ediliyor

ABD korkudan geri çekiliyor!

Ortadoğu ve Afrika’daki 19 temsilciliğini kapatan ABD, dün de Yemen’deki vatandaşlarına “Acilen ülkeyi terk edin” çağrısı yaptı. Terör alarmı ve tahliye kararının, bomba özelliğine sahip giysi üreten El Kaide’nin tehditleri üzerine alındığı iddia ediliyor.

ABD'ye karşı 11 Eylül 2001’deki gibi büyük saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen El Kaide terör örgütünün yeni bir bomba geliştirdiği iddia edildi.

Basına konuşan hükümet yetkilileri örgütün giyilebilir bomba ürettiği iddiasında bulundu. Haberde söz konusu yeni bombanın elbiselerin patlayıcı sıvının içine batırılarak yapıldığı ifade edildi. Patlayıcı sıvının içine batırıldıktan sonra kurumaya bırakılan giysi daha sonra eylemi gerçekleştirecek saldırgan tarafından giyilebiliyor.

EL ASRİ’NİN İCADI

Ateşlendiğinde patlayan giysinin bomba dedektörlerinden tespit edilemeden geçirilebildiği söyleniyor. ABD’li yetkili bombayı “zekice bir fikir” olarak tanımladı. Yeni bombanın El Asri isimli El Kaide militanı tarafından geliştirildiği tahmin ediliyor. El Asri, Yemen’de en çok aranan 23 kişiden biri olarak biliniyor. El Asri’nin nerede olduğunu haber verecek kişiye 25 bin dolar verilecek.

ACİL TAHLİYE KARARI

El Kaide Lideri Eyman elZevahiri’nin, örgütün Yemen’deki koluna büyük saldırı emri verdiğine dair istihbari bilginin ardından Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 22 temsilciliğini kapatan ABD dün aldığı önlemleri artırdı. ABD Dışişleri Bakanlığı Yemen’deki tüm Amerikalılara “Acilen ülkeyi terk edin” çağrısı yaptı. Bu çağrının ardından ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı nakliye uçakları Yemen’deki ABD vatandaşlarının tahliyesine başladı.

SÜRE UZATILABİLİR

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney önceki gün açıklanan Ortadoğu ve Afrika’daki 19 temsilciliği 5 günlüğüne kapatma kararının uzatılabileceğini söyledi. Carney, temsilciliklerin ağustos ayı sonuna kadar kapalı kalabileceğini ifade etti.

İHA’LAR VURDU: 4 ÖLÜ

ABD’ye ait insansız hava araçları önceki gün Yemen’de El Kaide örgütüne yönelik saldırılar düzenledi. Saldırıda El Kaide üyesi olduğu iddia edilen dört kişi öldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler