ABD Irak Krizinden Endişeli

Irak'ta Sünni bloğun hükümetten çekilmesi ile ortaya çıkan kriz Washington'ı kaygılandırıyor. Başbakan Nuri el-Maliki ile görüşen ABD Başkanı George W. Bush, reformlara devam etmek için farklı siyasi yolların aranmasını önerdi.Maliki, Sünni bloğun kendisi

ABD Irak Krizinden Endişeli

Irak'ta Sünni bloğun hükümetten çekilmesi ile ortaya çıkan kriz Washington'ı kaygılandırıyor. Başbakan Nuri el-Maliki ile görüşen ABD Başkanı George W. Bush, reformlara devam etmek için farklı siyasi yolların aranmasını önerdi.

Maliki, Sünni bloğun kendisini hükümet programına uymamakla suçlayarak çekilme kararı sonrasında köşeye sıkışmış durumda. Maliki'nin liderliğini yaptığı Dava Partisi'nden dün yapılan açıklamada ülkenin sorunlarının çözümlenebilmesi için 14 ay önce kurulan ulusal birlik hükümetinin bozulmaması gerektiğinin altı çizildi

Hükümetten ayrılan Sünni blok ise hükümette gerçek bir ortak muamelesi görmesi halinde tekrar hükümete dönebileceklerini belirtiyor.

Ancak Sünni milletvekili Salim ABDullah, Maliki hükümetinin bu konuda bir adım atmayacağını belirterek, hükümete dönmeleri konusunda iyimser olmadıklarını söyledi.

Başbakan Maliki ise Sünni 6 bakanının hükümetten çekilmesinin ardından video konferansla ABD Başkanı Bush'u son durum hakkında bilgilendirdi. Başkan Bush görüşmede Irak Başbakanı'ndan farklı gruplar arasında uzlaşma sağlamasını ve reformlara da devam etmesini istedi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, Irak Başbakanı'nın bu taleplere olumlu cevap verdiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya