ABD ile İran anlaşıyor!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İran ile nükleer müzakerelere ilişkin, "Anlaşmaya varmaya her zamankinden daha yakınız. Ancak halen taraflar arasında çok ciddi farklılıklar görülmekte ve bu sadece ABD hükümetinin değil 5+1 ülkelerinin genel kanaatidir.

ABD ile İran anlaşıyor!
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İran ile nükleer müzakerelere ilişkin, "Anlaşmaya varmaya her zamankinden daha yakınız. Ancak halen taraflar arasında çok ciddi farklılıklar görülmekte ve bu sadece ABD hükümetinin değil 5+1 ülkelerinin genel kanaatidir. Arada yaşanan sorunlara rağmen görüşmelerin devamı önemlidir" dedi.
 
Earnest, günlük basın brifinginde, İran ile devam eden müzakerelerin sonuçlanmasına çok yaklaşıldığını söyledi.
 
Bu bağlamda müzakerelerin sürmesinin önemine işaret eden Earnest, anlaşmaya varmaya her zamankinden daha yakın olduklarını dile getirdi.
 
Earnest, "Ancak halen taraflar arasında çok ciddi farklılıklar görülmekte ve bu sadece ABD hükümetinin değil 5+1 ülkelerinin genel kanaatidir. Arada yaşanan sorunlara rağmen görüşmelerin devamı önemlidir" ifadelerini kullandı.
 
"İran ile nükleer müzakerelerde hedef tarihin üçüncü kez ertelenmesine" ilişkin soru üzerine Earnest, "Görüşmelere hedef tarih koymuş olmak İran'a baskı yapmak için önemli. Daha önce belirlediğimiz tarihleri aşmış olmamıza rağmen taraflar arasında sonuca dönük görüşmelerden ve bir sonuca ulaşacağımız takdirde görüşmelerin devam etmesinden yanayız" diye konuştu.
 
Görüşmeler 10 Temmuz'a kadar uzatıldı
 
Ülkeler arasındaki nihai anlaşma için 30 Haziran olarak belirlenen son tarih, görüşmelerin taraflar arasında bir sonuca bağlanabilmesi için 7 Temmuz'a kadar uzatılmıştı. Ancak taraflar, bu sürenin dolmasına rağmen masadan anlaşmayla ayrılamadı. Belirlenen sürenin tekrar dolması üzerine, görüşmeler 10 Temmuz'a kadar bir kez daha uzatıldı.
 
Müzakereler, BM'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın oluşturduğu 5+1 grubu ile İran arasında yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya