ABD Dişişlerine sürpriz isim

Obama'nın kabinesi belli oluyor. Dışişleri Bakanlığına Condoleezza Rice'tan sonra yine bir kadın oturdu. Bakın o isim kim?

ABD Dişişlerine sürpriz isim

Amerika Birleşik Devletleri'nin dışişleri bakanı belli oldu. Hillary Clinton Obama'nın teklifini kabul ederek dışişleri bakanı oldu.

ABD'de New York Senatörü Hillary Clinton'un, yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın dışişleri bakanı olması yönündeki teklifini kabul ettiği bildirildi.

New York Times gazetesinin, Clinton'un iki yardımcısına dayandırdığı haberinde, Hillary Clinton'un, Obama ile dışişleri bakanı olarak görevinin mahiyeti ve yeni ABD Başkanının dış politika planları üzerinde görüşmeler yaptıktan sonra kararını verdiği belirtildi.

Kaynaklardan biri, Hillary Clinton'ın göreve hazır olduğunu söyledi.
Bu arada Amerikan NBC News yayın kuruluşu, Barack Obama'nın, hazine bakanlığına New York Fed (ABD Merkez Bankası) başkanı Timothy Geithner ve ticaret bakanlığına New Meksiko Valisi Bill Richardson'u atamasının beklendiğini duyurdu.

Haberde, Obama'nın piyasaları rahatlamak için ekonomi ekibini pazartesi günü açıklamasının beklendiği, hazine bakanlığına düşünülen bir diğer ismin de eski Hazine Bakanı Lawrence Summers olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya