ABD-Çin Arasında Elektrikli Otomobil Güvenlik Soruşturması Gerilimi

ABD, Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillerin veri güvenliğine yönelik soruşturma başlattı. Çin, ABD'nin bu adımını ticari meseleleri siyasileştirmekle eleştirdi.

ABD-Çin Arasında Elektrikli Otomobil Güvenlik Soruşturması Gerilimi

ABD, Çin menşeli elektrikli otomobillerin olası veri güvenliği risklerini incelemek üzere bir soruşturma başlatırken, Çin'den bu hamleye sert bir tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD'nin bu adımının ekonomik ve ticari meseleleri siyasileştirdiğini ve Amerikan otomotiv endüstrisine zarar vereceğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, 29 Şubat'ta yaptığı açıklamada, internet bağlantılı elektrikli araçların Amerikan vatandaşlarının kişisel verileri üzerinde oluşturabileceği ulusal güvenlik riskleri sebebiyle, Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere yönelik bir inceleme başlatılacağını duyurdu. Bu adım, ticari korumacılık iddiaları ve Amerikan pazarına erişim engelleriyle ilişkilendirilerek, Çin tarafından eleştirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Pekin'de düzenlenen bir basın toplantısında, ABD'nin eylemlerini kınayarak, Çin'in otomobil sektörünün küresel pazarda adil rekabet ve teknolojik yenilikçilikle öne çıktığını vurguladı. Mao, ABD'yi piyasa ekonomisi ve adil rekabet ilkelerine saygı duymaya çağırırken, Çinli şirketlere yönelik ayrımcı baskılara son verilmesini istedi.

Bu gelişme, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında devam eden ticaret ve teknoloji savaşının bir parçası olarak görülüyor. ABD'nin güvenlik endişeleri ve Çin'in tepkisi, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir gerilim noktası oluşturmuş durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler