ABD askeri cesetlere taciz etti

Olayın patlak vermesinin ardından Savunma Bakanlığı, fotoğrafta görülen askerlerin cezalandıracağını duyurdu. Afganistan'da 2010 yılında çekilen ve direnişçilere ait olan cesetlere taciz ederken görüntülenen Amerikan askerlerinin fotoğrafı LA Times tarafı

ABD askeri cesetlere taciz etti

Olayın patlak vermesinin ardından Savunma Bakanlığı, fotoğrafta görülen askerlerin cezalandıracağını duyurdu. 

Afganistan'da 2010 yılında çekilen ve direnişçilere ait olan cesetlere taciz ederken görüntülenen Amerikan askerlerinin fotoğrafı LA Times tarafından yayınlandı. Olayın kamuoyunda duyulmasının hemen ardından Savunma Bakanı Leon Panetta'nın sözcüsü, bu eylemi gerçekleştirenlerin cezalandırılacağını açıkladı. 

LA Times gazetesinde yayınlanan fotoğraflar, 82. Hava Tümeni'ne mensup bazı askerleri, Afganistan'ın Zebul bölgesinde intihar bombacısı olduğundan şüphelenilen kişilerin cesetleri ile poz verirken gösteriyor. Askerlerden bazıları cesetlerin yanında sırıtırken, bazıları da cesetlerden birinin kopmuş bacağı ile poz veriyor. 

Bu olaydan birkaç ay sonrasına çekilen başka fotoğraflarda da cesetlere saygısızlık içeren pozların verildiği görülüyor. 

LA Times yetkilileri, fotoğrafı kendilerine ulaştıranların, Afganistan'daki Amerikan askerlerinin disiplinden kopmalarının güvenliği tehdit edecek boyutlara ulaştığına dikkat çekmek amacında olduklarını aktardı. 

 

ABD ASKERLERİNİN BU FOTOĞRAFLARI İLK DEĞİL 

LA Times gazetesinin gazetecilik adına önemli bir habere imza atmasının, Afganistan ile son dönemlerde sıkıntılı ilişkiler yaşayan Washington yönetimini daha da sıkıntıya sokacağı tahminleri yapılıyor. 

Mart ayında bir Amerikan askerinin 9'u çocuk 3'ü kadın toplam 17 sivili katletmesinin şoku henüz atılamamışken, cesetlere tacizde bulunan askerlerin fotoğraflarının ortaya çıkmasının Afgan halkında infiale sebep olmasından endişe ediliyor. 

Şubat ayında da Kabil'deki bir NATO üssünde Amerikan askerlerinin Kur'an-ı Kerim nüshalarını yakması üzerine binlerce Afgan'ın katıldığı protesto gösterileri düzenlenmiş ve onlarca insan hayatını kaybetmişti. 

Ocak ayında da yine Amerikan askerlerinin idrarlarını, Afgan direnişçilerin cesetleri üzerine yaparken gösteren video kayıtları ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya