ABD 44. Başkanını seçti

ABD seçimlerinde sonucu Virginia eyaleti belirledi. Daha California'da sandıklar açılmadan, sonuç ortaya çıktı. Ohio, Pennsylvania ve en son, kritik eyaletlerden Virginia düştü. Virginia'da oylamanın ilk saatlerinde McCain önde gidiyordu. Ancak sonradan O

ABD 44. Başkanını seçti
ABD seçimlerinde sonucu Virginia eyaleti belirledi. Daha California'da sandıklar açılmadan, sonuç ortaya çıktı.

Ohio, Pennsylvania ve en son, kritik eyaletlerden Virginia düştü. Virginia'da oylamanın ilk saatlerinde McCain önde gidiyordu. Ancak sonradan Obama'nın oyları gelmeye başladı. Ve Virginia, yüzde 51'e yüzde 49 gibi az bir farkla Obama'nın oldu.

Amerikan medyası, daha California'da oy verme işlemi bitip de, sandıklar bile açılmadan, Obama'yı "44. Amerikan Başkanı" ilan etti.

Bunun nedeni, ABD'nin en büyük eyaleti California'nın geleneksel bir Demokrat destekçisi olması. Ve California'ya ait 57 delege de hesaplandığında, Obama daha sandıklar bile açılmadan, "kazanan" ilan edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya