94'lük Nine Yüksek Lisans Yaptı

Avustralya'da yüksek lisans programını tamamlayan 94'lük nine, dünyada yüksek lisans eğitimini tamamlayan en yaşlı kişi unvanının sahibi oldu.Phyllis Turner adlı 94'lük nine, Avustralya'nın Adelaide Üniversitesi'nde 90 yaşında başladığı tıp sahasındaki yü

94'lük Nine Yüksek Lisans Yaptı

Avustralya'da yüksek lisans programını tamamlayan 94'lük nine, dünyada yüksek lisans eğitimini tamamlayan en yaşlı kişi unvanının sahibi oldu.

Phyllis Turner adlı 94'lük nine, Avustralya'nın Adelaide Üniversitesi'nde 90 yaşında başladığı tıp sahasındaki yüksek lisans programını tamamlayarak ''lisansüstü eğitimini tamamlayan en yaşlı kişi'' unvanını elde etti. Bir baston yardımıyla yürüyen Turner, Avustralya'daki yazılı basına yaptığı açıklamada ''5 yıllık çalışmadan sonra çok cok mutlu hissediyorum ama hareket kabiliyetimi biraz yitirdiğim için üzgünüm'' dedi.

Turner'ın denetmeni Profesör Maciej Henneberg de Turner'ın enerjisi ve çalışmaya olan azmi karşısında çok heyecanlandığını ifade etti. Henneber, ''Akıl olarak diğer öğrenciler gibi. Onun düşünmesinin, gayretinin ve ilgilendiği konuların 25 yaşındaki birinden farklı olduğunu söylemek çok güç. Son derece canlı bir zihni var. Sabah 05.00'te kalkar ve bir konu hakkında akıl yorardı, sonra akıl yorduğu şeyi kontrol etmek istediğini söylemek için telefon ederdi'' dedi.

Turner'ın 70 yaşındayken antropoloji tahsil etmek amacıyla Adeleide Üniversitesi'ne kaydolduğunu ve uzun süre ara verdiği eğitimine geri döndüğünü ve 2002 yılında şeref listesine girerek mezun olduktan sonra master programına başladığına dikkati çeken Henneberg, öğrencisinin, Avustralya'nın, Avrupalılar Avustralya'ya yerleşmeden önceki antropolojik tarihi hakkında yaptığı araştırma tezini tamamladığını kaydetti.

Henneberg, uluslararası düzeyde yapılan araştırmaların, Turner'ın lisansüstü eğitimini tamamlayan en yaşlı kişi olduğunu ortaya koyduğuna işaret etti.Henneberg, ''Kendisinin Guinness rekorlar kitabına girmesini sağlamaya çalışacağız'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya