8 Türk mühendis için ne istiyorlar?

Afganistan'ın Logar kentinde 8'i Türk 11 kişiyi kaçıran Taliban'dan rehinelerin salıverilmesine ilişkin ilk somut talep geldi.Taliban, kaçırılanların salıverilmesi için Kabil yönetiminin elinde tuttuğu bazı Taliban üyelerini serbest bırakmasını istedi.Log

8 Türk mühendis için ne istiyorlar?

Afganistan'ın Logar kentinde 8'i Türk 11 kişiyi kaçıran Taliban'dan rehinelerin salıverilmesine ilişkin ilk somut talep geldi.

Taliban, kaçırılanların salıverilmesi için Kabil yönetiminin elinde tuttuğu bazı Taliban üyelerini serbest bırakmasını istedi.

Logar Kent Konseyi Başkanı Abdülveli Vekil, Taliban'ın yerel komutanları ile kaçırılan yabancıların durumlarına ilişkin görüştüklerini, Taliban'ın alıkoyduğu tutuklulara karşı Kabil'in bazı esir Taliban üyelerini serbest bırakmasını istediklerini söyledi.

Logar Vali Yardımcısı Muhammed Haşim Feyzi de kaçırılan yabancıların salıverilmesine ilişkin Taliban ile devam eden müzakerelerde şu ana kadar net bir sonuca ulaşılamadığını kaydetti.

Horasan Logistics şirketine ait MI-8 tipi bir helikopter, 3 gün önce Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yapmış, helikopterde bulunan MT İnşaat şirketinde çalışan 8 Türk mühendis ile 3 kişi Taliban tarafından alıkonulmuştu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya