76 yıl sonra ortaya çıkan büyük sır!

6 Haziran 1937 tarihinde New Jersey gerçekleşen ve tarihin en büyük felaketi olan Hindenburg faciasının sırrı çözüldü.Yapılmış olan en büyük zeplin olma özelliğini taşıyan LZ 129 Hindenburg, bilinen adıyla Hindenburg Zeplin'i  iniş yapacağı sırada içinde

76 yıl sonra ortaya çıkan büyük sır!

6 Haziran 1937 tarihinde New Jersey gerçekleşen ve tarihin en büyük felaketi olan Hindenburg faciasının sırrı çözüldü.

Yapılmış olan en büyük zeplin olma özelliğini taşıyan LZ 129 Hindenburg, bilinen adıyla Hindenburg Zeplin'i  iniş yapacağı sırada içinde bulunan hidrojen tanklarının da etkisiyle bir anda alev almış ve zeplinin içinde bulunan yolculardan 36 tanesi hayatını kaybetmişti.

ORTAYA ATILAN TEORİLER

Zeplinin alev almasıyla ilgili ortaya bir çok teori atılmıştı.

Bunlardan en çok ilgi çeken iki tanesini şu şekilde sıralayabiliriz;

İlk teoriye göre felaketten sonra yapılan araştırmalardaki bulgular hidrojen gazının sebep olduğu ani bir parıltıyı işaret ediyordu fakat araştırmacılar bir parlamaya sebep olabilecek herhangi bir gaz sızıntısıyla ilgili bir fikir birliğine varamamışlardı.

İkinci ve aslında en çok ses getiren ve kulaktan kulağa yayılan teori ise Hindenburg'un bombalandığı yada aşağıdan ateş edilerek patlatıldığı yönündeydi.

GERÇEK SU YÜZÜNE ÇIKTI

Araştırmacı Jem Stansfield ve ekibi bu söylentileri gidermek adına arşivlenmiş belgeleri kullanarak ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak minyatür zeplinler üzerinde onlarca farklı seneryoyu denediler ve çıkan sonuclar doğrultusunda dev zeplinin yanarak düşüşünün statik elektrikten kaynaklandığı kanaatine varıldı.

Hizmetinin ikinci yılında iniş sırasında yanarak yok olan dev zeplinin yarattığı facia modern havacılık tarihinin başlamasına sebep olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya