600 bin UFO gelecek

 Dolunay gecesi gelmiyorlar, özellikle havanın çok sıcak olduğu akşamlar görünüyorlar. Bir süre gökyüzünde asılı kalıyor, sonra bir anda kayboluyorlar. Dünya gökyüzündeki esrarengiz ışıkların peşinde. Radikal'in haberine göre en iyi görünen tepelere akın

600 bin UFO gelecek

 

Dolunay gecesi gelmiyorlar, özellikle havanın çok sıcak olduğu akşamlar görünüyorlar. Bir süre gökyüzünde asılı kalıyor, sonra bir anda kayboluyorlar. Dünya gökyüzündeki esrarengiz ışıkların peşinde. Radikal'in haberine göre en iyi görünen tepelere akın edenler mi ararsınız, büyük depremin habercisi olduğuna ya da yoksa UFO’ların dünyayı istilaya hazırlandığına inanan mı? Türkiye eksik kalır mı? Tabii ki hayır. Üstelik, yaşananlar çekirdekçisi, dondurmacısı, meşrubatçısıyla ‘esrarengiz ışık festivali’ tadında. Dahası Fenerbahçe 15 bin UFO ile bağlantıya geçti.

 

Tekirdağ, Adana, Manisa, Edirne... Türkiye’nin dört bir yanından gelen haberlere bakılırsa etrafımız UFO’larla sarıldı. Burada tek bir doğru var: Etrafımız sarıldı! Ama UFO’lar tarafından değil, uçan fenerler diğer bir adıyla dilek balonları tarafından. Çünkü yeni moda bu. Tatil bölgelerinde, düğünlerde, şenliklerde, kutlamalarda, özel günlerde içinde küçük bir alev olan kâğıt feneri dilek yazıp gökyüzüne yollamak. 15-20 dakikada 1000-1500 metreye kadar yükselen fener, içindeki özel mum sönünce bir anda gözden kayboluyor. Dilek sahibi feneri gökyüzüne uçurarak hayallere dalarken geride ‘UFO gördüm’ diyen insanlar bırakıyor.

 

Az buz değil... Geçen yıl Türkiye’de 300 bine yakın dilek feneri satıldığı belirtiliyor. İthalatçılarına göre bu sene bu rakam 600 bin adet olacak. Çünkü hem farklı bir görsel şov sunması hem de havai fişek yasakları nedeniyle gelen talebe yetişmekte zorlanıyorlar. Bu işi yapan sadece bir firma bu yıl 150 bin adet dilek feneri ithal ettiklerini açıklıyor. Boy boy, çeşit çeşit olan fenerlerin kalplisi bile var. Toptan fiyatları 1.5 TL’den başlıyor. 10 adetlik paketler ise 30 lira civarında. Piyasanın şu anda gündemi ise Fenerbahçe’nin 15 bin adetlik yapacağı satın alma. İstanbul Toptan İthalat şirketinin yetkilileri Fenerbahçe ile 15 bin adetlik sipariş için görüşme halinde olduklarını açıklıyor.

 

UFO GÖRENLER ANLATIYOR

ADANA

44 yaşındaki Metin Koz, ‘UFO gördüm’ diyenlerden. Gökyüzünde gördüğü cismi çeken Koz, “Komşularım ben çekim yapmadan önce, 7 tane geçtiğini söyledi” diyordu.

 

ALMANYA

Wuppertal kentinde oturan ağabeyini ziyaret eden Levent Şahin, yaptığı açıklamada gece yarısı turuncu görüntüler gördüğünü söylüyordu.

 

İNGİLTERE

İngiltere’nin Cambridgeshire bölgesinde gece yarısı gökyüzünde 50 esrarengiz turuncu nokta gören halk panik yaşadı. Esrarengiz turuncu noktalar gökyüzünde yarım saat göründükten sonra aniden ortadan kayboldu.

Yine aynı gece İngiltere’nin Lincoln bölgesinde de benzer turuncu noktalar görüldü.

 

KIRKAĞAÇ

İlçe semalarında görünen iki adet sürüklenen ışık kısa bir sürede ilçe halkına heyecan yarattı. Işıkların bir tesiste düzenlenen bir gökyüzü ışık şöleni olduğu anlaşıldı.

 

HAKKARİ

Gökyüzünde bir ışık gördüğünü belirten Hakkârililer, cismi şöyle tarif etti: “Işık aniden bir çiçek gibi açılarak daha sonra da etrafında gözle görülebilir beyaz bir dumanla dönmeye başladı. Kalp şekline döndü. Yaklaşık 10 dakika boyunca gökyüzünde güzel bir görünüm sergiledi.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler