6 Türk'ü öldüren askere madalya

İsrailli askere madalya verilmesi düşünülürken, Tel Aviv, Ankara ile ilişkilerinin bozulmasından suçlu tuttuğu Türkiye'yi İran gibi davranmakla eleştirdi. Diğer yandan, ABD Başkanı Barack Obama petrol sızıntısı nedeniyle Asya turunu iptal ederken, Japonya

6 Türk'ü öldüren askere madalya

İsrailli askere madalya verilmesi düşünülürken, Tel Aviv, Ankara ile ilişkilerinin bozulmasından suçlu tuttuğu Türkiye'yi İran gibi davranmakla eleştirdi. Diğer yandan, ABD Başkanı Barack Obama petrol sızıntısı nedeniyle Asya turunu iptal ederken, Japonya'nın yeni başbakanı belli oldu.

 

 

İşte dünyada günün öne çıkan manşetleri:

 

THE JERUSALEM POST: Altı kişiyi öldüren İsrailli komando: Başka seçeneğimiz yoktu

Gazze'ye giden yardım gemisi Mavi Marmara'ya çıkartma yapan deniz komandolarından S. Jerusalem Post'a verdiği röportajda gemiyi "bir savaş alanı" gemidekileri de "katil paralı askerler" olarak nitelendirdi.  

 

Helikopterden gemiye inen 15'inci ve son komando olan S., iner inmez kendisinden önce inen askerler gibi saldırıya uğradığınıı söyledi. Bir yanına baktığında üç komutanının yaralı olarak yerde yattığını gördüğünü ifade eden S., komutanlardan birinin karnından, diğerinin dizinden vurulduğunu, üçüncü komutanın ise kafasına demir çubukla vurulduğu için kafatası kemiği kırık bir biçimde baygın yattığını söyledi.

 

Emir komuta zinciri gereği yönetimi otomatikman devraldığını anlatan S. aktivistlerin askerlerden iki tabanca çaldığını ve sürekli ateş ettiğini anlattı. Altı aktivistin ölümüne yol açan S.'e kahramanlık madalyası verilmesi düşünülüyor.

 

THE DAILY TELEGRAPH: İsrail: Türkiye İran gibi davranıyor

Dün gece İsrail hükümetinden Türkiye'ye çok sert eleştiriler geldi. İsrailli yetkililer Ankara'nın iki ülke ilişkilerinin bozulmasının "tek suçlusu" olduğunu söylerken Türkiye'yi İran gibi davranmakla eleştirdi.

 

Yetkililer Ak Parti'yle İHH arasındaki bağlantılara dikkat çekerken Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'nin İsrail'in bir zamanlar dostu olmasına "hiç önem vermediğini" Türk toplumunun içindeki değişimlerin tıpkı 1979'da İsrail-İran ilişkilerinde olduğu gibi, Türkiye-İsrail ilişkilerine zarar verdiğini savundu.

 

Lieberman, "Bu provokasyonu biz başlatmadık, biz Türkiye'ye ellerinde bıçaklar ve demir çubuklarla zorbalar yollamadık" dedi. Bu davada en başından en sonuna kadar bütün suçun Türkiye'nin üzerinde olduğunu ifade eden Lieberman, "Özür dileyecek hiçbir şeyimiz yok. Hatta aksine özür bekliyoruz" dedi.

 

YNET NEWS: Tel Aviv'de Erdoğan protestosu

Yaklaşık 1,000 kadar İsrailli dün gece Türkiye'nin Tel Aviv Başkonsolosluğu önünde eylem yaparak Ankara'nın filo baskını sonrası açıklamalarını protesto ett. Binaya taş ve gaz bombası atan göstericiler Başbakan Tayyip Erdoğan'ın faşist olduğunu ima eden pankartlar taşıdı.

 

Olay yerinde polis üç kişiyi gözaltına aldı. Yetkililerin göstericileri bastırmaya çalıştığı bildirildi.

 

Yarkon Caddesi üzerindeki gösterilerde katılımcılar İsrail bayrakları ve Türk hükümetini suçlayan pankartlar taşıdı. Başbakan Erdoğan'ın Hitler bıyıklı resimleri ve "Terörist Erdoğan" sloganlarının yanı sıra "İsrail ordusu kazansın" ve gemideki Arap-İsrailli milletvekili Hanin Zoabi'ye atfen "Zoabi Gazze'ye" sloganları dikkat çekti.

 

Grubun içinde Ermenistan bayrağı taşıyan protestocular da vardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya