560 bin somon balığı telef oldu

 Kanada Balıkçılık Bakanlığı ekiplerinin, Vancouver'ın Pasifik Okyanusu kıyılarındaki somon balığı çiftliklerinde yürüttükleri incelemelerde, bulaşıcı haematopoietic necrosis virüsüne rastlandı. Doğal hayatta ve çiftliklerde yetişen balıklar üzerinde son

560 bin somon balığı telef oldu

 

Kanada Balıkçılık Bakanlığı ekiplerinin, Vancouver'ın Pasifik Okyanusu kıyılarındaki somon balığı çiftliklerinde yürüttükleri incelemelerde, bulaşıcı haematopoietic necrosis virüsüne rastlandı. Doğal hayatta ve çiftliklerde yetişen balıklar üzerinde son derece etkili olan virüs yüzünden, şu ana dek 560 bin somon balığı telef oldu.

 

Uzmanlar virüsün, doğal ortamda yaşayan somonlardan geldiğini ve salgının Dixon Körfezi ile Vancouver Adası'nın batı kıyılarında yoğunlaştığını belirtiyor. Bakanlık ekiplerinin çiftliklerdeki balıkları test çalışmaları sürerken, azalan arz yüzünden daha önce 5,72 Kanada doları (10 TL) olan somonun toptan kilo fiyatı, 7 Kanada dolarına (13 TL) yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya