5 ülke düşen uçak için seferber!

Dünya, dün bir facia haberiyle sarsıldı. Malezya Havayolları'na ait Boeing B777-200 tipi yolcu uçağı önceki gün yerel saatle 00.21'de (TSİ 18.21) Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan havalandıktan iki buçuk saat sonra 10 bin metre yükseklikteyken radarda

5 ülke düşen uçak için seferber!

Dünya, dün bir facia haberiyle sarsıldı. Malezya Havayolları'na ait Boeing B777-200 tipi yolcu uçağı önceki gün yerel saatle 00.21'de (TSİ 18.21) Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan havalandıktan iki buçuk saat sonra 10 bin metre yükseklikteyken radardan kayboldu. 14 farklı ulustan ikisi bebek 227 yolcu ve 12 mürettebatın içinde olduğu uçağın radarda en son Güney Çin Denizi'yle Tayland Körfezi'nin birleştiği noktada görüldüğü ve denize düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

5 ÜLKE ARAMA İÇİN SEFERBER

Pekin seferini yapan uçağın akibeti Vietnam, Malezya, Çin, Filipinler, Kamboçya'dan deniz ve hava kuvvetleri ekiplerinin 11 bin 200 kilometrelik bir alanda yaptığı ortak çalışmaya rağmen henüz öğrenilemedi.

KIYIYA VURAN YAĞ TABAKALARI

Arama çalışmalarının başlamasından tam 17 saat sonra edinilen tek bulgu Vietnam sahillerine vuran yağ tabakaları oldu. Havacılık uzmanları radardan çıktığında 7.5 saatlik yolculuk için yeterli yakıtı olduğu öğrenilen uçağın büyük bir ihtimalle düşmüş olabileceğini söylüyor.

KARAKUTUDAN SİNYAL GELİRSE...

Çevredeki ticari gemilerin de destek verdiği arama çalışmalarında uçağın denize düşmesi halinde yerinin bulunmasının ancak kara kutuda bulunan özel bir programdan kaza sonrası otomatikman gönderilecek sinyal sayesinde gerçekleşebileceği belirtiliyor.

ANİ ALÇALMANIN NEDENİ NE?

Vietnam Deniz Kuvvetleri'nden bir amiral kayıp uçaktan Vietnam'ın güneyinde Kamboçya sınırındaki bir bölgeden en son acil durum sinyali aldıklarını duyurunca bölgeye ekipler gönderildi. Uçağın radardan çıktığı anda 1000 metrelik hızlı alçalma belirtisi göstermesi ise bir başka ilginç detay. Uzmanlar uçağın ani düşüşünü 3 muhtemel nedene bağlıyor: Motor arızası, çarpma, patlama.

BİR FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ

12 yıldır Malezya Havayolları'nda sefer yapan uçağın 53 yaşındaki Malezya'lı pilotunun 18 bin 365 saatlik uçuş tecrübesiyle deneyimli bir pilot olduğu belirtiliyor. Öte yandan Hindistan'ın İndigo Havayollarına ait bir yolcu uçağı Nepal'in başkenti Katmandu'ya inişi sırasında sağ tekerleğinin alev alması sonucu büyük tehlike atlattı. 170 yolcu acil çıkış kapılaırndan tahliye edilirken ikinci bir faciya korkusu yürekleri ağızlara getirdi.

İKİ ÇALINTI PASAPORT!

Düşen uçaktaki yolcu listesinde adı bulunan bir İtalyan'ın aslında Tayland'da tatilde olduğu ve uçağa binmediği ortaya çıkınca akıllara 'Peki uçaktaki İtalyan pasaportlu kim' sorusunu ve beraberinde terör şüphesini getirdi. İtalya'nın Cessana kentinden 37 yaşındaki Luigi Maraldi babasını tatilde olduğu Tayland'dan arayarak kendisinin uçaktaki yolculardan biri olmadığını ancak iki ay önce pasaportunu Malezya'da kaybettiğini söyledi. Ülkesine dönerek yeni pasaport çıkartan Maraldi babasına ismini Tayland'da bir Tv kanalında uçakta bulunan yolcular listesinde gördüğünü söyledi. Öte yandan Avusturya Dışışleri Bakanlığı da yolcu listelerindeki Avusturyalı yolcu isminin iki yıl önce Tayland'da pasapartonu kaybeden bir Avusturya vatandaşının ismiyle aynı olduğunu açıkladı.

HAVAALANINDA BEKLEYİŞ

Uçağın radardan kaybolduğu haberi yerel saatle sabah 6.30'da Çin'in başkenti Pekin'e inmesi beklenen uçaktaki yolcuların yakınlarını derin üzüntüye boğdu. Havaalanına akın edenler sinir krizleri geçirirken uçağın durumuyla ilgili yeterli bilgi verilmediği konusunda havayolu şirketi yetkililerine tepki gösterdi. Çinli yetkililer yolcu yakınları için havaalanı civarındaki otellerde konaklama sağlayacaklarını açıkladı. Uçakta 154 Çinli (Biri bebek), 38 Malezyalı, 5 Hintli, 7 Endonezyalı, 6 Avustralyalı, 4 Fransız, 3 ABD'li (Biri bebek), 2 Yeni Zelandalı, 2 Ukraynalı, 2 Kanadalı, 1 Rus, 1 İtalyan, 1 Hollandalı ve 1 Avusturyalı seyahat ediyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler