44 IŞİD militanı öldürüldü

Şii güçleri IŞİD militanı olduğu iddia edilen 44 tutukluyu öldürdü.IŞİD, Irak’ın başkenti Bağdat’a 60 km uzaklıkta bulunan Bakuba şehrine kadar ilerledi. Kentin batı sınırlarını elinde tutan IŞİD militanları, Irak güçleriyle şehirde çatışmaya girdi. Bölge

44 IŞİD militanı öldürüldü

Şii güçleri IŞİD militanı olduğu iddia edilen 44 tutukluyu öldürdü.

IŞİD, Irak’ın başkenti Bağdat’a 60 km uzaklıkta bulunan Bakuba şehrine kadar ilerledi. Kentin batı sınırlarını elinde tutan IŞİD militanları, Irak güçleriyle şehirde çatışmaya girdi. Bölgede görev yapan 3 polisin açıklamasına göre, IŞİD’in Bakuba bölgesindeki bir karakolda tutuklu bulunan örgüt militanlarını kurtarmak için binaya saldırdığı ifade edildi. Bu sırada binayı koruyan Şii militanların tutukluları yakın mesafeden vurduğu ve 44’ünün hayatını kaybettiği kaydedildi.

IŞİD militanlarının çatışmalardan sonra Bakuba şehrinden geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi. Düzenlenen saldırının Irak’ın başkenti Bağdat’a en yakın saldırı olduğunun altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler