400 milyar dolara imza attılar!

Rusya ile Çin 21. yüzyılın en büyük anlaşmalarından birine imza attı. Böyle bir parayı telaffuz bile etmedik. Rus devletine ait Gazprom Çin’e 30 yıl boyunca doğal satacak anlaşmaya bugün imza attı. İki taraf arasında imzalanan anlaşmanın ilk hesaplamalara

400 milyar dolara imza attılar!
Rusya ile Çin 21. yüzyılın en büyük anlaşmalarından birine imza attı.
 
Böyle bir parayı telaffuz bile etmedik. Rus devletine ait Gazprom Çin’e 30 yıl boyunca doğal satacak anlaşmaya bugün imza attı. İki taraf arasında imzalanan anlaşmanın ilk hesaplamalara göre 400 milyar dolar olduğu ifade ediliyor. İki taraf arasında imzalanan anlaşmaya göre Gazprom doğu doğalgaz hatları üzerinden yılda 38 milyar metreküp doğalgazı Çin’e satacak.
 
Anlaşma Putin'in Çin'de gerçekleşen enerji zirvesine katılmasının ardından geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvenin en yüksek profilli katılımcısı olarak dikkat çekmişti.
 
Uzmanlar Ukrayna krizinin ardından Rusya ve Çin arasındaki diplomtaik yakınlaşmaya da dikkat çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler